Fiataloknak

1Fallabda, teniszNem kell otthon hagynia az ütőjét annak, aki orosházi pihenése alatt is hódolni szeretne kedvenc sportjának.2Megújult FőtérIdőzzön, hűsöljön, kávézzon Orosháza 2013-ban megújult Főterén.3Osztálykirándulás GyopárosfürdőnA gyopárosi-tó nyugati oldalán lévő parkerdőben található a fürdőtől 400 m-re4Fürdőzés GyopárosonTöbb ezer négyzetméternyi önfeledt vizes szórakozás az év minden napján, hétvégén akár non-stop éjfélig is.5Strandolás GyopárosfürdőnA strandolás megszállottjainak: óriási, zöld park, 50 méteres sportmedence és egyéb vízi attrakciók, sportolási lehetőségek.6Éjszakai fürdőzésKihagyhatatlan esti élmény: szombaton az Élményfürdő tart éjfélig nyitva.7Csónakázás a tavonÜdítő változatosság strandolás közben csónakázni egyet a Gyopáros-tavon.8Éjszakai élet OrosházánHa aktív szórakozásra vágyunk, többféle lehetőség közül választhatunk Orosházán..9PaintballVáltozatos pályákkal, 10.000 m2-en várjuk azokat, akik kipróbálnának valami új, izgalmas, adrenalinnal teli szórákozást.10Bowling OrosházánBowlingBowling lehetőségek Orosházán és Gyopárosfürdőn.11LovassportokOrosháza több szempontból is tekinthető az alföldi lovas élet egyik központjának.12Panoráma kilátóA Panoráma kilátó Orosháza, illetve Gyopárosfürdő egy különleges nevezetessége.13Séta Orosháza belvárosábanEgy várost megismerni csak úgy lehet, ha teszünk egy sétát annak központjában.

Fiatalos pörgés éjjel-nappal

Orosháza nem az a hely, ahol csendesen ücsörögsz és bámulod a tévét vagy a számítógéped, mobilod, tableted kijelzőjét: szerencsére kiváló programok várnak, főként hétvégén.

Először is ott a gyopárosi élményfürdő, illetve nyáron a hatalmas, parkosított strand. Gyopárosfürdőn nem csak az éjszakai fürdőzést érdemes kipróbálni – egyes hétvégi napokon az élményfürdő egészen késő estig nyitva tart – de rendszeresen tartanak rendezvényeket, bulikat is.

Aztán a városban is akadnak olyan helyek, ahová napközben és esténként is érdemes beülni a kávéháztól kezdve a hangulatos kiskocsmákig.

Amikor itt a buli ideje, szintén van választási lehetőséged. A helyiek és a környékbeli fiatalok által a legkedveltebb hely a Bla-Bla a Táncsics utcán. Maga a szórakozóhely ezen a néven csak néhány éve fut, azonban korábban több generáció meghatározó bulizónája volt, Katlan néven például a helyi underground ifjúság látogatta előszeretettel, hiszen hétről hétre a Sziget-generáció legfontosabb zenekarai léptek fel a Pál Utcai Fiúktól a Másfélig.

Jelenleg a hazai elektronikus tánczenei színtér legfontosabb előadói fordulnak meg itt DJ Andrótól Bárány Attilán át DJ Sterbinszkyig. Több ezren látogatják a helyet, ahol a biztonságra és a kulturált szórakozásra kiváló szakemberek ügyelnek.

Aki az élő zene híve, a Szőlő városrészben található Anno sörözőbe zarándokoljon ki inkább, itt elsősorban feltörekvő rock és bluesbandák játszanak, valamint itt is tartanak dj-programokat. Ugyancsak kedvelt hely a Koccintó, ahol többféle zenei ízlés fér meg egymás mellett.

Érdemes figyelni a Petőfi Művelődési Központ kínálatát, hiszen gyakran szerveznek remek koncerteket, mint ahogy a helyi fesztiválok programjait is, ugyanis szinte mindegyik nagy népünnepélyen fellépnek a hazai és nemzetközi pop és rockzene ismert és fontos előadói.

Ha az extrém sportok iránt vonzódsz, van módod gyakorolni ezeket, hiszen a városban nagy hagyománya van a bmx-nek, a gördeszkázásnak – ezek képviselői nap mint nap gyakorolnak az utcán. És ha barátaiddal egy jó kis paintball-meccsre mennél, nos, erre is van lehetőség, csak dobnod kell egy e-mailt vagy felhívni telefonon a helyi szervezőket.

Ezen túl ajánljuk a környező városok, elsősorban Szeged, Békéscsaba és Gyula kedvelt szórakozóhelyeit, koncerthelyeit, illetve a békéscsabai Center Mozit, melyben az országos premierekkel egyidőben tekinthetők meg a legfrissebb filmek.

Képek