Sportbarátoknak

1Éjszakai fürdőzésKihagyhatatlan esti élmény: szombaton az Élményfürdő tart éjfélig nyitva.2VadászatVadászatOrosházán környékén komoly tradíciója van a vadászatnak.3Strandolás GyopárosfürdőnA strandolás megszállottjainak: óriási, zöld park, 50 méteres sportmedence és egyéb vízi attrakciók, sportolási lehetőségek.4Fürdőzés GyopárosonTöbb ezer négyzetméternyi önfeledt vizes szórakozás az év minden napján, hétvégén akár non-stop éjfélig is.5Futás a Gyopáros-tó körülFitness-rajongóknak kihagyhatatlan: fusson egyet a tó körüli gyönyörű zöld parkban.6PaintballVáltozatos pályákkal, 10.000 m2-en várjuk azokat, akik kipróbálnának valami új, izgalmas, adrenalinnal teli szórákozást.7Kerékpártúra profiknakKerékpártúra (70-120 km)Túrák Orosháza környékén azoknak, akik hosszabb, akár 50-60-100 kilométeres túrákat is bevállalnak.8Kerékpártúra (30 km)Ebben a posztban azoknak kínálunk túraajánlatokat, akik rövidebb kerékpártúrákra vállalkoznak.9LovassportokOrosháza több szempontból is tekinthető az alföldi lovas élet egyik központjának.10Fallabda, teniszNem kell otthon hagynia az ütőjét annak, aki orosházi pihenése alatt is hódolni szeretne kedvenc sportjának.11Bowling OrosházánBowlingBowling lehetőségek Orosházán és Gyopárosfürdőn.12HorgásztavakNem csupán a Körösök, hanem kitűnő horgásztavak is várják a pecásokat a nyári hónapokban.
Ép testben ép lélek nyaraláskor is

Orosháza kiemelkedő sportolókat és közösségeket tudhat magáénak: élvonalbeli kézilabda, birkózó, asztalitenisz csapatok és sportoló személyiségek öregbítik a város hírnevét, de NB II-es labdarúgó csapat is működik itt, mégpedig elsősorban a helyi utánpótlásra alapozva.

Gyakran szerepelnek a sporthírekben még az orosházi modellezők és a technikai sportok képviselői is.

Egy turistát természetesen nem az élsport érdekel, ezzel csupán azt próbáltuk meg érzékeltetni, hogy sportbarát környezetbe érkezve egyértelmű, hogy megfelelő infrastruktúra áll rendelkezésre a szabadidő tartalmas eltöltéséhez.

A rendszeresen kocogók számára elsősorban Gyopárosfürdőt ajánljuk, ahol több kilométeres kellemes, jó levegőn futhatnak nyugodt körülmények között. Az úszáshoz ideális feltételeket biztosít a parkfürdő 50 méteres sportmedencéje, ahol ismeretlen fogalom a zsúfoltság – különösen az esti órákban. A parkfürdő területén továbbá külön pályát alakítottak ki a strandröplabda, a strandkézilabda és a kispályás foci kedvelőinek.

Aki a sportok királynőjét űzi, semmiképpen ne felejtse otthon a teniszütőt, hiszen a városban több teniszklub is kínálja szolgáltatásait, többek közt a Kazszer Teniszklub és a Városi Teniszklub.

Az Alföldre mindenképpen érdemes bringát hozni, de hogyha ennek logisztikai akadálya van, bérelni is lehet kerékpárt. Számos kiváló túralehetőség kínálkozik (részletesen lásd a kerékpárosoknak szóló oldalon). A városban egyébként két kerékpáros klub is működik, a 2005-ben alapított OKÉ elsősorban a túrázókat és kerékpáros érdekvédőket fogja össze, míg az Orosházi Kerékpáros Sport Egyesület a versenyzőket gyűjti össze.

Ha szokásos fitnesz programját szeretné napi szinten folytatni a vakáció idején is, erre is van megoldás mind a fürdőben, illetve több szálláson áll rendelkezésre konditerem, de többek közt a Gyopár Sportcentrum, illetve a Body Fit Squash & Fitness Center is rendelkezésre áll.

Képek