Hétvégére

1Megújult FőtérIdőzzön, hűsöljön, kávézzon Orosháza 2013-ban megújult Főterén.2Élményfürdőzés Gyopároson6 ezer négyzetméternyi önfeledt vizes szórakozás az év minden napján, hétvégén akár non-stop éjfélig is.3Strandolás GyopárosfürdőnA strandolás megszállottjainak: óriási, zöld park, 50 méteres sportmedence és egyéb vízi attrakciók, sportolási lehetőségek.4Éjszakai fürdőzésKihagyhatatlan esti élmény: pénteken a Gyógyfürdő, szombaton az Élményfürdő tart éjfélig nyitva.5Gyopárosfürdő WellnessWellness és kényeztetésAkár egy romantikus érintés, olyan jól esik az embernek a kényeztetés, melyet Gyopárosfürdőn kaphat.6Séta Orosháza belvárosábanEgy várost megismerni csak úgy lehet, ha teszünk egy sétát annak központjában.7Piaclátogatás OrosházánEgy hajdani mezővárosban hiba lenne kihagyni a piacot, amely mind a mai napig őriz egy keveset közösségi szerepéből.8Kardoskúti FehértóA kardoskúti Fehértó kihagyhatatlan úti cél annak, aki Orosházán vagy környékén tölti a szabadságát.9Éjszakai élet OrosházánHa aktív szórakozásra vágyunk, többféle lehetőség közül választhatunk Orosházán..10Csónakázás a tavonÜdítő változatosság strandolás közben csónakázni egyet a Gyopárosi tavon.
Egy hétvége aktívan és passzívan

Akár aktív, akár passzív pihenéssel töltött hétvégére vágyik, válassza Gyopárosfürdőt, nem fog csalódni.

A kényelmes, nyugodt időtöltés garanciája a kellemes szálláshely és a sokoldalú fürdőszolgáltatások (élményfürdő, parkfürdő és gyógyfürdő) mellett a rendkívül csendes, barátságos környezet. A fürdő a 25 hektár vízfelületű, hármas tagozódású tó középső medencéjének keleti oldalán települt. A tavat 85 hektár rendezett park veszi körül, illetve a környék ékessége még a 30 hektáros parkerdő, mely kellemes séták, esetleg kocogások, bringázások helyszíne is lehet..

Mindezek felfedezésére három nap nem feltétlenül elegendő, ám aki ennél többre vágyik, annak ajánljuk a környék látnivalóit is. Több irányba is elindulhatunk, kezdetnek javasoljuk Orosháza városát. Ez a mintegy harmincezres kisváros annyiból tér el a tipikus alföldi településektől, hogy a hagyományos mezővárosi jegyek mellett az iparosodás jellemzőit is magán hordozza mind az építészeti örökséget, mind egyéb gazdasági, kulturális szempontból. Szerencsére a két elem egészségesen kiegészíti egymást, így egy valóban hangulatos városban tehetünk sétát. Hétvégén kora délelőtt érdemes kitérőt tennünk a helyi őstermelői piacra is.

Következő tippünk az Orosházától autóval mintegy 15 percre található a kardoskúti Fehértó. Ezen a természetvédelmi oltalom alatt álló területen nem csak a puszta látványa lenyűgöző, hanem az állat- és madárvilág is.

Természetesen napnyugta után sem fogunk unatkozni, mivel a város számos szórakozási lehetőséget kínál. Kipróbálhatjuk az éjszakai fürdőzést Gyopárosfürdőn, de hétvégeken több klubba is ellátogathatunk, melyek nem kizárólag a tinédzserek zenei világát kínálják.

Képek