Hétvégére

Egy hétvége aktívan és passzívan

Akár aktív, akár passzív pihenéssel töltött hétvégére vágyik, válassza Gyopárosfürdőt, nem fog csalódni.

A kényelmes, nyugodt időtöltés garanciája a kellemes szálláshely és a sokoldalú fürdőszolgáltatások (élményfürdő, parkfürdő és gyógyfürdő) mellett a rendkívül csendes, barátságos környezet. A fürdő a 25 hektár vízfelületű, hármas tagozódású tó középső medencéjének keleti oldalán települt. A tavat 85 hektár rendezett park veszi körül, illetve a környék ékessége még a 30 hektáros parkerdő, mely kellemes séták, esetleg kocogások, bringázások helyszíne is lehet..

Mindezek felfedezésére három nap nem feltétlenül elegendő, ám aki ennél többre vágyik, annak ajánljuk a környék látnivalóit is. Több irányba is elindulhatunk, kezdetnek javasoljuk Orosháza városát. Ez a mintegy harmincezres kisváros annyiból tér el a tipikus alföldi településektől, hogy a hagyományos mezővárosi jegyek mellett az iparosodás jellemzőit is magán hordozza mind az építészeti örökséget, mind egyéb gazdasági, kulturális szempontból. Szerencsére a két elem egészségesen kiegészíti egymást, így egy valóban hangulatos városban tehetünk sétát. Hétvégén kora délelőtt érdemes kitérőt tennünk a helyi őstermelői piacra is.

Következő tippünk az Orosházától autóval mintegy 15 percre található a kardoskúti Fehértó. Ezen a természetvédelmi oltalom alatt álló területen nem csak a puszta látványa lenyűgöző, hanem az állat- és madárvilág is.

Természetesen napnyugta után sem fogunk unatkozni, mivel a város számos szórakozási lehetőséget kínál. Kipróbálhatjuk az éjszakai fürdőzést Gyopárosfürdőn, de hétvégeken több klubba is ellátogathatunk, melyek nem kizárólag a tinédzserek zenei világát kínálják.

Képek