Horgászoknak

Nincs pácban a ho-ho-horgász

Békés megye bővelkedik a kiváló élővizekben, melyek a horgászat szerelmeseinek valóságos Mekkájának számítanak.

Horgász az orosházi Homokbánya tavonA horgászat egyszerre sport, hobbi és szórakozás, mely a szabadban, a gyönyörű természeti környezetben nyújtja a pihenés és az adrenalinszaporító akciók élményét. Hogy stílszerűen fogalmazzunk, utóbbi kettő az a két legkapósabb csali, melyre egyre többen ráharapnak: a Békés megyei vagy éppen orosházi horgásztavakat egyedül, baráti társaságban vagy éppen családdal felkereső horgászok száma évről évre nő.

A horgászat már nem csupán a halról, mint élelemről szól, jóval több annál. A pecázás ma már igazi, nagy vonzerőt jelentő programmá nőtte ki magát, mely kortól, sőt nemtől függetlenül is sokakat magával ragad és visz ki a természetbe.

Természetesen a folyóvizek kedvelői is találnak ideális horgászhelyeket, nem is túl messze Orosházától, hiszen kedvelt halfogó helyek találhatók a Körösökön, többek közt Szarvason, Gyomaendrődön, Békésszentandráson, Köröstarcsán, Békésen, Gyulán, Sarkadon, Szeghalmon. De ha a szomszédos Csongrád megyében nézünk szét, nincsenek messze Szentes, Csongrád, Hódmezővásárhely, Mártély, Szeged horgászvizei sem.

További információk

Képek – Horgásztavak Orosházán