Télen

Orosháza-Gyopáros télen is vár

Ugyan Gyopárosfürdő csodálatos zöld parkjai télre elhullajtják leveleiket, azonban így is érdemes látogatást tennünk.

A gyopárosi gyógyfürdő, valamint az élményfürdő az év szinte minden napján nyitva tart, ami azt jelenti, hogy télen is érdemes ide programokat szervezni, akár a karácsonyi, szilveszteri időszakot is itt eltölteni.

Habár az Alföld jellegénél fogva az egyik legnépszerűbb téli sportnak, a síelésnek nem tud teret adni, ennek ellenére számtalan lehetőség várja az érdeklődőket Orosházán és környékén. A téli puszta szépségeit nem egy költőnk megénekelte, így nem kell bizonygatnunk, hogy milyen gyönyörű a végtelen fehér táj. Egy téli séta páratlan élmény a gyopárosi parkban, mint ahogy a befagyott tó vizén a korcsolyázás.

Természetesen maga a fürdő is páratlan élményt nyújt ilyenkor, bizonyított egészségmegőrző hatása van a téli szaunázásnak, hiszen segíti szervezetünket a salakanyagoktól való megszabadulásban, hatékony immunerősítő és érregeneráló hatású, ugyanis a forró és száraz levegőben elpusztulnak a baktériumok, vírusok. Kimondottan ajánlott a téli hónapokban szaunába járni – ezt írja a szakirodalom is.

A fürdőben egyébként ingyenes wifi várja a vendégeket, így a vendégek mobiljukról, tabletjükről, hordozható számítógépükről bármikor felcsatlakoznak a világhálóra és intézhetik ügyeiket, vagy éppen megoszthatják a közösségi oldalakon legfrissebb élményeiket, például azt, hogy milyen jól esett a wellness.

A városban működő edzőtermek is nyitva tartanak, ám a testedzés mellett van mód a pihenésre is, hiszen a városban található éttermek, kulturális intézmények ugyanúgy látogathatók, mint az év más szakában, sőt talán ilyenkor gazdagabb a programkínálat. Általában rangos előadók koncertjei, izgalmas színházi előadások vagy éppen a helyi gyermek és felnőtt művészek műsora várja ilyenkor a helyieket és a városban megforduló vendégeket.

Képek