1 napra

Villámlátogatás Orosházán és Gyopároson

Nyolc-tíz óra nem sok idő, lényegében jó esetben ennyit alszunk éjszaka vagy éppen – szintén jó esetben – eddig tart a munkaidő.

Ám ha nyolc órát igazán hasznosan próbálunk meg eltölteni, abba nagyon sok minden belefér, például Gyopárosfürdőn.

Kezdjük egy kellemes városi sétával, kiindulópontnak ajánjuk a Kossuth Lajos utcát, mely a város kellemes hangulatú sétálóutcája. Nem messze innen található a hagyományos kisvárosi piac és vásárcsarnok, ahol őstermelők árusítják garantáltan megbízható termékeiket. Érdemes még átballagni a Rákóczi útra, illetve Thék Endre utcára, itt található a városi képtár remek állandó és időszaki kiállításaival. Megtekinthető a város egyetlen műemlék épülete, az evangélikus templom. A városközpontban minden rendelkezésre áll az esetleges ügyes-bajos dolgok elintézéséhez: bevásárlás, shopping, bankok, biztosítók.

Ha ezzel megvagyunk, jöhet Gyopárosfürdő. Ide az út autóval 5-10 perc, de autóbusz és vonat is jár. A fürdő bejáratáig kerékpárúton tekerhetnek el a bringások.

Jöhet a jól megérdemelt pancsolás, évszaktól függően kinn vagy benn, és persze lehet szaunázni és gyógyászati szolgáltatásokat igénybe venni. Ha nem figyelünk, gyorsan el is száll a rendelkezésünkre álló idő, pedig még harapni is kéne valamit, természetesen erre is kiváló lehetőségek kínálkoznak akár Gyopárosfürdőn, akár benn a városban.

Ennyi idő arra is elegendő, hogy a következő hosszú hétvége, illetve nyaralás tervezésekor személyes benyomása legyen: igen, érdemes néhány napot, esetleg hosszabb időt itt eltölteni.

Képek