Séta Orosháza belvárosában

Egy várost megismerni csak úgy lehet, ha teszünk egy sétát annak központjában.

Kiindulópontnak ajánljuk a 2013-ban megújult, fákkal, padokkal és szökőkutakkal gazdagon díszített Főteret, amelynek hangulatos kávézójában ihatunk egy forró kávét vagy éppen egy hűsítő italt a kültéri asztalok mellett.

Innen csak néhány lépés a Főutca, azaz a Kossuth Lajos utca, mely a város kellemes hangulatos sétálóutcája. Nem messze innen található a hagyományos kisvárosi piac és vásárcsarnok, ahol őstermelők árusítják garantáltan megbízható termékeiket.

Érdemes még átballagni a Rákóczi útra, illetve Thék Endre utcára, itt található a városi képtár remek állandó és időszaki kiállításaival. Megtekinthető a város egyetlen műemlék épülete, az evangélikus templom.

A városközpontban minden rendelkezésre áll az esetleges ügyes-bajos dolgok elintézéséhez: bevásárlás, shopping, bankok, biztosítók, fodrász, kozmetikus.

Ha elfáradtunk, jöhet egy jó kávé vagy akár egy jó ebéd, az előbbihez az Amadeus kávéházat ajánljuk, míg a helyi specialitások megkóstolására az egyik legalkalmasabb a Pipacs étterem.

Képek – séta Orosháza belvárosában