Piaclátogatás Orosházán

Ha Orosházán jár, semmiképpen ne hagyja ki a kisvárosi boldog békeidőkre emlékeztető, mégis modern piacot.

Bár a piacok évezredek óta a közösségi élet központjai, napjainkban a bevásárlóközpontok és a hipermaketek gyors megjelenésével sokat vesztettek jelentőségükből. Orosházán azonban a piac – némi hangsúlyáttolódással természetesen – megőrizte korábbi jelentőségét, sőt bizonyos napokon komoly forgalmi nehézségek alakulnak ki még a környékén is. Ez egyebek közt köszönhető annak, hogy bő másfél évtizede jelentős beruházás keretében vásárcsarnok épült, ahová számos fontos szolgáltatást telepítettek.

Egy piacon a legfőbb vonzerő a friss zöldség- és gyümölcsáru: ebből Orosházán sosincs hiány, hiszen a helyi és környékbeli őstermelők itt kínálják kiváló minőségű termékeiket. Mindezeken túl a vásárcsarnokban minden más beszerezhető a házi erős paprikától kezdve a háztartási cikkeken át a magazinokig, könyvekig.

Persze reggelizni, kávézni is lehet itt. Ha megéhezik, érdemes megkóstolni Orosháza gasztronómiai specialitásait: például egy finom házi sült kolbászt orosházi fehér kenyérrel, tavasszal pedig a szezonális helyi édességet, a csíramálét.

Képek – az orosházi piac

.

Térkép – az orosházi piac