Családoknak

1Éjszakai fürdőzésKihagyhatatlan esti élmény: szombaton az Élményfürdő tart éjfélig nyitva.2HorgásztavakNem csupán a Körösök, hanem kitűnő horgásztavak is várják a pecásokat a nyári hónapokban.3LovassportokOrosháza több szempontból is tekinthető az alföldi lovas élet egyik központjának.4Piaclátogatás OrosházánEgy hajdani mezővárosban hiba lenne kihagyni a piacot, amely mind a mai napig őriz egy keveset közösségi szerepéből.5Panoráma kilátóA Panoráma kilátó Orosháza, illetve Gyopárosfürdő egy különleges nevezetessége.6Történelmi emlékparkBár annak idején komoly társadalmi vitákat váltott ki az orosházi szoborpark, mára már szerves része lett a városi életnek. 7Orosházi sajtkészítő műhelyLátogasson meg egy valódi sajtkészítőt – keresse fel Bertáné Székely Margit Sajtkészítő műhelyét.8Üveg körtefaÖt méter magas üveg körtefa kapott helyet Orosháza város új főterén 2013 nyarán.9Fürdőzés GyopárosonTöbb ezer négyzetméternyi önfeledt vizes szórakozás az év minden napján, hétvégén akár non-stop éjfélig is.10Csónakázás a tavonÜdítő változatosság strandolás közben csónakázni egyet a Gyopáros-tavon.11Séta Orosháza belvárosábanEgy várost megismerni csak úgy lehet, ha teszünk egy sétát annak központjában.12Strandolás GyopárosfürdőnA strandolás megszállottjainak: óriási, zöld park, 50 méteres sportmedence és egyéb vízi attrakciók, sportolási lehetőségek.13Kardoskúti FehértóA kardoskúti Fehértó kihagyhatatlan úti cél annak, aki Orosházán vagy környékén tölti a szabadságát.
Ahol biztosan nem unatkozik a gyerek

Orosháza nyugodt, gyermekbarát város, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy a család minden tagja feledhetetlen napokat töltsön.

Egy gyermek figyelmét nagyon nehéz folyamatosan fenntartani. Nos, Orosházán számos olyan lehetőséget találunk, amely megakadályozza, hogy unatkozzon a gyermek, legyen az kisebb vagy nagyobb, óvodás vagy iskolás.

Családi program OrosházánKezdjük rögtön Gyopárosfürdővel: mind az élményfürdő, mind a parkfürdő kialakításánál figyelembe vették családok igényeit, így számos olyan funkció működik, amit a gyerekek élveznek elsősorban, de természetesen jó szórakozást nyújtanak az egész családnak. Sok gyermek kedvence a csónakázás (vagy éppen vízibiciklizés) a Gyopárosi tavon.

Ha autóval vagyunk, érdemes ellátogatnunk a kardoskúti Fehértóhoz – a végtelen puszta látványa, valamint a madarak és egyéb állatok közelsége nem csak a kicsik számára maradandó emlék.

Játszóterek szempontjából is jól ellátott a város, mi több, minden játszótere megfelel már az európai uniós követelményeknek, azaz biztonságosak, környezetbarát anyagokból készültek és szórakoztatóak. Ezek közül is kiemelkedik az úgynevezett Máltai játszótér, melyen felügyelet mellett tölthetnek el vidám órákat a gyermekek.

Bár külön játszóház nem működik, a helyi művelődési intézmények rendszeresen szerveznek programokat, többek közt a kreativitást fejlesztő játszóházat, gyermekszínházi előadásokat. Nem beszélve a nagyrendezvényekről, ahol különböző bemutatók is gondoskodnak a gyermekek foglalkoztatásáról.

Egészen pici gyermekekkel is érdemes elindulni egy orosházi nyaralásra, hiszen a szálláshelyek felkészültek az ő fogadásukra is, és természetesen az éttermek nagyobb része is gondoskodik etetőszékről, illetve a babakocsik számára az akadálymentes közlekedésről. Ugyanez igaz a városra is, az utcák és az intézmények, üzletek alkalmasak rá, hogy babakocsival bemenjenek az érintettek.

Természetesen családokon nem csak az anya-apa-gyerek/ek felállást értjük: akár több generációs családok is szívesen látott vendégek Gyopárosfürdőn és Orosházán: a gyógyfürdő idősek számára különösen javallott, de az időskori aktív és passzív pihenő minden feltétele adott: fürdés, séta a parkban, illetve a városban, kulturális és sportolási lehetőségek, azaz elmondhatjuk: minden nemzedék talál magának megfelelő programot, ha bennünket választ.

Képek