Kerékpárosoknak

1SzabadkígyósSzabadkígyós alig háromezer lakosú község Békéscsabától délre.2Vásárhelyi-Bréda KastélyA szépen felújított lökösházi kastély és mediterrán hangulatú kastélyparkja különleges programokkal várja Önt.3Orosházi templomokMivel Orosházát hitük miatt elüldözött evangélikusok alapították, a mai napig is ez a legnagyobb vallási közösség a városban.4Orosházi szobortúraKezdjük szobortúránkat a Győri Vilmos téren, ahol Szent István félalakos szobrát láthatjuk.5Gellértegyháza történelmi parkA magyarság hagyományait őrzik a gellértegyháziak.6Szlovák tájjellegű tanyaIsmerje meg a szlovák hagyományokat képviselő Ger-Vik tanyát a csorvási tanyavilágban.7Kerékpártúra (30 km)Ebben a posztban azoknak kínálunk túraajánlatokat, akik rövidebb kerékpártúrákra vállalkoznak.8Kardoskúti FehértóA kardoskúti Fehértó kihagyhatatlan úti cél annak, aki Orosházán vagy környékén tölti a szabadságát.9TatársáncKerékpárral érdemes útba ejteni: ősgyep és egy ősi földvár maradványai nem messze Orosházától.10Kerékpártúra profiknakKerékpártúra (70-120 km)Túrák Orosháza környékén azoknak, akik hosszabb, akár 50-60-100 kilométeres túrákat is bevállalnak.11Strandolás GyopárosfürdőnA strandolás megszállottjainak: óriási, zöld park, 50 méteres sportmedence és egyéb vízi attrakciók, sportolási lehetőségek.
Két keréken, sík terepen

Orosháza és környéke igazi bringás paradicsom, ennek egyik bizonyítéka, hogy számtalan kétkerekű járművel találkozhatunk a helyi utcákon, utakon, a másik pedig az, hogy a városban két kerékpáros egyesület is működik.

Többféle kerékpáros létezik, van, aki csupán közlekedni akar, mást a sportteljesítmény vonz és mihamarabb el akar jutni A pontból B pontba, míg a harmadik nagy típust maga a túra, a bringázás élménye vonzza és persze az útközben látható csodák, melyekért bármikor hajlandó megállni. Mi a harmadik típusnak kínálunk most néhány útvonaltervet, mégpedig a helyi civil bringások tippjei alapján.

Ezen az oldalon három 30 km-es túrát is ajánlunk. Az első túra Kardoskút-Pusztaközpontba, illetve a Fehértóhoz vezet. A második túra célpontja Pusztaföldvár, Tatársánc. A harmadik kerékpártúra a nagymágocsi Károlyi-kastélyt célozza meg.

A hosszabb utakat bevállaló, gyakorlott bringásoknak pedig ezen az oldalon ajánlunk 70 és 120 km közötti, egynapos túrákat orosházi kiindulóponttal.

Végül függetlenül attól, hogy hosszabb, vagy rövidebb túráról érkezünk vissza, jól eshet hűsítő fürdő a parkfürdő medencéiben. Jó tudni, hogy a városközpontot és a fürdőt biztonságos kerékpárút köti össze.