Kerékpárosoknak

Két keréken, sík terepen

Orosháza és környéke igazi bringás paradicsom, ennek egyik bizonyítéka, hogy számtalan kétkerekű járművel találkozhatunk a helyi utcákon, utakon, a másik pedig az, hogy a városban két kerékpáros egyesület is működik.

Többféle kerékpáros létezik, van, aki csupán közlekedni akar, mást a sportteljesítmény vonz és mihamarabb el akar jutni A pontból B pontba, míg a harmadik nagy típust maga a túra, a bringázás élménye vonzza és persze az útközben látható csodák, melyekért bármikor hajlandó megállni. Mi a harmadik típusnak kínálunk most néhány útvonaltervet, mégpedig a helyi civil bringások tippjei alapján.

Ezen az oldalon három 30 km-es túrát is ajánlunk. Az első túra Kardoskút-Pusztaközpontba, illetve a Fehértóhoz vezet. A második túra célpontja Pusztaföldvár, Tatársánc. A harmadik kerékpártúra a nagymágocsi Károlyi-kastélyt célozza meg.

A hosszabb utakat bevállaló, gyakorlott bringásoknak pedig ezen az oldalon ajánlunk 70 és 120 km közötti, egynapos túrákat orosházi kiindulóponttal.

Végül függetlenül attól, hogy hosszabb, vagy rövidebb túráról érkezünk vissza, jól eshet hűsítő fürdő a parkfürdő medencéiben. Jó tudni, hogy a városközpontot és a fürdőt biztonságos kerékpárút köti össze.