Vásárhelyi-Bréda Kastély

A körösök vidékén a hamisíthatatlan alföldi táj végtelennek tűnő messzeségében, egy kerek erdő közepében máltóság teljesen áll a háborítatlan csendben a szemet rabul ejtő lőkösházi Vásárhelyi-Bréda Kastély.

Az igényesen felújított lökösházi Vásárhelyi-Bréda kastély és a csodálatos mediterrán hangulatú kastélyparkja egyedi és különleges programokkal várja a látogatókat.

A kastély klasszicista stílusban 1806. körül épült, építtetője Kézdy-Vásárhelyi Vásárhelyi János Arad–Csanád vármegye alispánja volt.

A több mint 200 éves fennállása óta a történelem vasfoga igencsak megtépázta az épületet valamint a hozzá tartozó ősparkot.

Mégis sikerült megmenteni a végleges pusztulástól a felújítás után mára az ódon falakon belül közel 500 nm–en kiállítótér és látogató központ működik.

Az épületben a modern technika vívmányainak segítségével számos különleges és érdekes megoldás kápráztatja el a látogatókat.

A kastély fő attrakciója a homlokzatán minden este naplemente után kezdődő, Európában egyedülálló állandó kültéri 3D épületvetítés.

Látogatási rend

A kastély a hét minden napján 14-22 óráig látogatható. Fényvetítési előadás kezdete minden este naplemente után

INFORMÁCIÓ: 06/30/206-2222
WWW.BREDAKASTELY.HU

Képgaléria

.

Kastély a térképen