2019. augusztusi programajánló

Júliusi programajánlónkat követően augusztusban is megkíséreljük Orosháza-Gyopárosfürdő, illetve szűkebb régiónk programjainak legjavát összeválogatni.

Fürdőzés augusztusban

A nyár utolsó hónapján is ideális választás az az Orosháza-Gyopárosfürdői Gyógy-, Élmény- és Parkfürdő, hiszen itt nem csupán élményfürdő, gyógyfürdő és szaunapark várja a látogatókat, de a Parkfürdő területén egy óriási, zöld füves strandot is találunk, hűs kültéri medencékkel.

A fürdőnk 2019 augusztusában számtalan programmal, például ingyenes animációval várja az ide látogatókat. Emellett az Orosházi Nyár 2019 programsorozat keretében augusztus öt szombatján, azaz augusztus 3-án, 10-én, 17-én, 24-én és 31-én számtalan játékot és programot kínálunk fürdőnk területén, a Családi Csobbanás rendezvény jóvoltából.

Emellett augusztusban is megtartjuk népszerű szaunaszeánszainkat – szombatonként 19, 20 és 21 órától várják Önöket szaunamestereink a Szaunaparkban.

Hajómodellező Verseny
Augusztus 23. és 25. között tartjuk meg az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Gyopár Kupa Hajómodellező Versenyt a Gyopárosi tavon.

Zenei programok augusztusban

Az Orosházi Nyár 2019 programsorozat részeként 2019. augusztus 10-én, szombaton 19 órától amulatós zene és a Fásy Mulató veszi át az uralmat Orosháza Főterén, 19-én (hétfőn) pedig Cserháti Zsuzsa Emlékestet tartunk ugyanitt.

Fásy Mulató Orosháza 2019.08.10.

Természetesen az augusztus 20-i Szent István napon is számos könnyűzenei előadó lép fel Orosházán – Alma Együttes, Egri Péter és a Mystery Gang, Kowalsky meg a Vega – erről részletesen az augusztus 20-i programajánlóban olvashatnak. A felsorolt programok természetesen mind INGYENESEK!

ViharsaRock Fesztivál

A rockzenét kedvelők nagy örömére idén már 7. alkalommal kerül megrendezésre a ViharsaRock Fesztivál Orosházán. A program keretében összesen 5 szabadtéri koncertnapot tartanak 2019. augusztus 3. és 31. között.

Augusztus 3-án fellép a Vízió és a Metallicum nevű Metallica tribute-zenekar, aug. 10-én a Néma Revolverek (Doors tribute) és a Burning Hate Heroes.. Aug. 23-án (pénteken) a fennállása 45. évfordulóját ünneplő Sirokkó zenekar lép, míg egy nappal később a Bluesberry és a Same Old Story zenekarok. A fesztivált aug. 31-én este a Tunyó Emlékzenekar zárja.

Augusztus 20-i programkavalkád

Érdemes Orosháza-Gyopárosfürdőn tölteni az augusztus 20-i időszakot, hiszen szinte minden napra jut valami program. Augusztus 17-én, szombaton Családi Csobbanás várja a fürdőbe látogatókat. A nagy sikerre való tekintettel vasárnap, azaz augusztus 18-án újra sor kerül a Kamionhúzás a Főtéren rendezvényre Orosháza belvárosában. Ugyanezen a napon tartják meg Orosháza lóversenypályáján az évtizedes hagyományra visszatekintő Ügető-Galopp Futam és Fogathajtó Versenyt is. Hétfőn, azaz augusztus 19-én 19 órától Cserháti Zsuzsa Emlékestet tartunk Orosháza Főterén, de az igazi nagy durranást augusztus 20-ra tartogatjuk. Ez a nap – SZENT ISTVÁN NAPJA, az Új kenyér napja – Orosháza városának legnagyobb és legrégibb hagyományoknak örvendő rendezvénye, ahol 13 órától a késő esti tűzijátékig számos izgalmas program várja az Orosháza Főterére látogatókat. Fellép többek között az Alma Együttes, Egri Péter és a Mystery Gang, 20 órától pedig a Kowalsky meg a Vega veszi át a stafétabotot – az estét pedig a 22 órakor tartandó tűzijáték koronázza meg.

De ezt követően is érdemes Orosházán, Gyopárosfürdőn maradni, hiszen aug. 23-25. között Gyopár Kupa Hajómodellező Verseny várja a látogatókat, illetve a ViharSarock Fesztivál két Főtéri koncertje: Sirokkó augusztus 23-án, illetve a Bluesberry és a Same Old Story koncertje 24-én. Augusztus 24-én pedig újra Családi Csobbanás várja a Gyopároson fürdőzőket.

Egyéb, augusztusi programlehetőségek a régióból

Orosházától mintegy 60 km-re, nyugati irányban található Szeged, ahol számos érdekes programot találunk ebben az időszakban. Aug. 16-20. között kerül sor az ÁLLAMALAPÍTÁS ÜNNEPE RAKPARTFESZT – KÉZMŰVES SÖRÜNNEP 2019 rendezvényre, aug. 21-25. között rendezik meg az NKM Olimpiai Kvalifikációs Kajak-Kenu Világbajnokságot, majd a hónap végén, aug. 28-31. között a SZIN – Szegedi Ifjúsági Napokat neves fellépőkkel (Clean Bandit, Alvaro Soler, Anna and the Barbies, Cloud9+, Fish!, Follow the Flow, Halott Pénz, Honey Beast, Lóci játszik, Majka, Margaret Island, Paddy and the Rats, Punnany Massif, Road, Rúzsa Magdi, Subscribe, Supernem, The Biebers, Vad Fruttik, Wellhello…).

Az ellenkező irányban, Orosházától mintegy 40 km-re találjuk Békéscsabát, ahol a Főtéri Nyár programsorozat keretében szintén számos érdekes program vár egész augusztusban: aug. 8-án például Boggie, 9-én Bohemian Betyárs, míg 10-én Byealex és a Slepp koncert. Innen már csak egy ugrás Gyula városa, ahol a Gyulai Nyári Korzó programsorozat számos kulturális és szórakoztató állomása közül választhatunk – bővebben lásd Gyula város augusztusi programnaptárát.

További, izgalmasnak ígérkező augusztusi programok: XXIII. Nemzetközi Volkswagen találkozó Gyomaendrődön, aug. 1-4., Medgyesegyházi Dinnyefesztivál aug. 2-3, Szarvasi Vízi Színház augusztusi előadásai.

Egyéb ajánlatunk és látnivalók

Gyopárosfürdő weboldalának programajánlójában negyvennél is több állandó programot és látnivalót gyűjtöttünk össze Önöknek Orosházáról és annak közvetlen környezetéből. Ha pedig szeretné felfedezni a dél-békési régió látnivalóit, akkor figyelmébe ajánljuk az Orosháza – Dél-Békés weboldalt, ahol 28 dél-békési település mintegy 150 látnivalóját gyűjtötték össze.

Szállás Orosházán és Gyopárosfürdőn

Orosháza belvárosában, valamint az attól 2,8 km-re lévő Gyopárosfürdő városrészben mintegy 40 hotel, panzió, magánszállás és kemping várja vendégeit 2019 nyarán. Foglaljon szállást weboldalunkon, vagy pedig a Booking.com szállásportálon. Orosháza vezető hoteljeinek 2019 augusztusi akciós csomagajánlatait itt találja meg. Az akciókért és egyedi szállásajánlatokért iratkozzon fel hírlevelünkre vagy kövesse Facebook-oldalunkat!

Közlekedés, parkolás Orosházán és Gyopárosfürdőn

2019. augusztusában a hét minden napján jár a Dotto-kisvonat, amellyel kényelmesen közlekedhetünk Orosháza belvárosa, valamint Gyopárosfürdő városrész között: további információk és menetrend. Az autóval érkezőknek jó hír, hogy a parkolás Orosházán szinte mindenhol ingyenes, csak a fürdő közvetlen közelében, egy kis szakaszon kell parkolási díjat fizetni – további információk a parkolásról.