SZENT ISTVÁN NAP OROSHÁZÁN – 2019. AUGUSZTUS 20.

Orosháza városának legnagyobb és legrégibb hagyományoknak örvendő rendezvénye augusztus 20-ra esik, amelyet tavaly után újra Orosháza város megújult Főterén tartunk meg.

Az orosházi kenyér és mezőgazdaság sikere a múlt század elejére tekint vissza, ennek megfelelően az új kenyér ünnepe különleges jelentőséggel bír az orosháziaknak, melyet minden évben egy fantasztikus hangulatú rendezvénnyel ünnepelnek meg.

Időpont: 2019. augusztus 20. (kedd) 13 órától
Helyszín: Orosházi Főtér

2019. augusztus 20-i program

  • 13:00 Megnyitó, OrosházI Fúvószenekar
  • 13:30 Candy Dance Crew
  • 14:00 OKKSZK Karate és Aerobic bemutató
  • 14:40 Redance Hip-Hop Crew
  • 15.00 Langaléta Garabonciások
  • 16:00 Alma Együttes
  • 17:30 Egri Péter és a Mystery Gang
  • 20:00 Kowalsky meg a Vega
  • 22:00 Tűzijáték

Orosháza 2019.08.20.

Programok augusztus 17-25. között

Érdemes Orosháza-Gyopárosfürdőn tölteni az augusztus 20-i időszakot, hiszen szinte minden napra jut valami program. Augusztus 17-én, szombaton Családi Csobbanás várja a fürdőbe látogatókat. A nagy sikerre való tekintettel vasárnap, azaz augusztus 18-án újra sor kerül a Kamionhúzás a Főtéren rendezvényre Orosháza belvárosában. Ugyanezen a napon tartják meg Orosháza lóversenypályáján az évtizedes hagyományra visszatekintő Ügető-Galopp Futam és Fogathajtó Versenyt is. Hétfőn, azaz augusztus 19-én 19 órától Cserháti Zsuzsa Emlékestet tartunk Orosháza Főterén, de az igazi nagy durranást augusztus 20-ra tartogatjuk. Ez a nap – SZENT ISTVÁN NAPJA, az Új kenyér napja – Orosháza városának legnagyobb és legrégibb hagyományoknak örvendő rendezvénye, ahol 13 órától a késő esti tűzijátékig számos izgalmas program várja az Orosháza Főterére látogatókat. Fellép többek között az Alma Együttes, Egri Péter és a Mystery Gang, 20 órától pedig a Kowalsky meg a Vega veszi át a stafétabotot – az estét pedig a 22 órakor tartandó tűzijáték koronázza meg.

De ezt követően is érdemes Orosházán, Gyopárosfürdőn maradni, hiszen aug. 23-25. között Gyopár Kupa Hajómodellező Verseny várja a látogatókat, illetve a ViharSarock Fesztivál két Főtéri koncertje: Sirokkó augusztus 23-án, illetve a Bluesberry és a Same Old Story koncertje 24-én. Augusztus 24-én pedig újra Családi Csobbanás várja a Gyopároson fürdőzőket.

A rendezvény az Orosházi nyár 2019 rendezvénysorozat része. További információk a rendezvénysorozatról

Képek a korábbi Szent István Napokról

Fürdőzés Gyopároson

Kösse össze ezt a programot egy kiadós lubickolással – várja Önt az Alföld gyöngyszemeként emlegetett, 20 hektáros ősparkban elterülő Orosháza-Gyopárosfürdő fürdőkomplexum, amely egyszerre strand, élményfürdő és gyógyvizes gyógyfürdő. A fürdő árairól itt tájékozódhatnak kedves vendégeink.

Orosháza-Gyopárosfürdő

Közlekedés, parkolás

2019 nyarán a hét minden napján jár a Dotto-kisvonat, amellyel Gyopárosfürdőről kényelmesen megközelíthető a program helyszíne: további információk és menetrend. Az autóval érkezőknek jó hír, hogy a parkolás Orosházán szinte mindenhol ingyenes, csak a fürdő közvetlen közelében, egy kis szakaszon kell parkolási díjat fizetni – további információk a parkolásról.

Szállás

Orosháza belvárosában, valamint az attól 2,8 km-re lévő Gyopárosfürdő városrészben mintegy 40 hotel, panzió, magánszállás és kemping várja vendégeit. Foglaljon szállást weboldalunkon, vagy pedig a Booking.com szállásportálon. Az akciókért és egyedi szállásajánlatokért iratkozzon fel hírlevelünkre vagy kövesse Facebook-oldalunkat!

Térkép

Információk

Tel: +36 (68) 414-422
E-mail: oroshaza@tourinform.hu

A rendezvénysorozat plakátjai

Orosházi Nyár 2019 I. plakát

Orosházi Nyár 2019 II. plakát

Hasznos linkek