Programajánló: 2019. július

Júniusi programajánlónkat követően júliusban is megkíséreljük Orosháza-Gyopárosfürdő, illetve szűkebb régiónk programjainak legjavát összeválogatni.

Fürdőzés júliusban

A júliusi forróságban ideális választás az az Orosháza-Gyopárosfürdői Gyógy-, Élmény- és Parkfürdő, hiszen itt nem csupán élményfürdő, gyógyfürdő és szaunapark várja a látogatókat, de a Parkfürdő területén egy óriási, zöld füves strandot is találunk, hűs kültéri medencékkel.

A fürdőnk 2019 júliusában számtalan programmal, például ingyenes animációval várja az ide látogatókat. Emellett az Orosházi Nyár 2019 programsorozat keretében július négy szombatján, azaz július 6-án, 13-án, 20-án és 27-én számtalan játékot és programot kínálunk fürdőnk területén, a Családi Csobbanás rendezvény jóvoltából.

Emellett júliusban is megtartjuk népszerű szaunaszeánszainkat – szombatonként 19, 20 és 21 órától várják Önöket szaunamestereink a Szaunaparkban.

Zenei programok júliusban

Az Orosházi Nyár 2019 keretében július 5-én, pénteken este Orosháza Főterén tart ingyenes koncertet Szikora Róbert és az R-GO.

Július 13-án, szombaton a fúvószene kedvelőit 16 órától várjuk a Főtéren tartandó fúvószenekari fesztiválra, míg este fél kilenctől a Tolcsvay Lászlóval kiegészült Abrakazabra Zenekar zenél. Ugyanezen a napon kezdődik a 2019-es ViharsaRock Fesztivál az orosházi Rock Klubban.

Egy héttel később, azaz július 27-én, szombaton Dér Heni, Rico x Miss Mood, majd Deniz lépnek fel, 18 órától egészen késő estig.

Koncertek a főtéren: Dér Heni, Rico x Miss Mood, Deniz live Orosháza 2019.07.27.

Egyéb, júliusi programlehetőségek a régióból

Orosházától mintegy 60 km-re, nyugati irányban található Szeged, ahol számos érdekes programot találunk ebben az időszakban. A híres Szeged Szabadtéri Játékok 2019-es előadásai júniusban kezdődnek és egészen augusztusig tartanak. Július 12. és 13. között együtt kerül megrendezésre a Szegedi Utcazenei Fesztivál, valamint az V. Nemzetközi Söröm sörfesztivál.

Az ellenkező irányban, ugyancsak mintegy 60 km-re találjuk Gyula városát, ahol 2019 nyarán ugyancsak izgalmas programokat találunk – például az 56. évadában járó Gyulai Várszínház számos előadását, egészen augusztusig. A teljesség igénye nélkül néhány júliusi program Gyuláról: Shakespeare Fesztivál vagy a VIII. Gyulai Végvári Napok.

További, izgalmasnak ígérkező júliusi programok: Betyár Napok (Kondoros, júl. 13.), VIII. Cervinus Művészeti Fesztivál (Szarvas, júl. 11-24.)

Egyéb ajánlatunk és látnivalók

Gyopárosfürdő weboldalának programajánlójában negyvennél is több állandó programot és látnivalót gyűjtöttünk össze Önöknek Orosházáról és annak közvetlen környezetéből. Ha pedig szeretné felfedezni a dél-békési régió látnivalóit, akkor figyelmébe ajánljuk az Orosháza – Dél-Békés weboldalt, ahol 28 dél-békési település mintegy 150 látnivalóját gyűjtötték össze.

Szállás Orosházán és Gyopárosfürdőn

Orosháza belvárosában, valamint az attól 2,8 km-re lévő Gyopárosfürdő városrészben mintegy 40 hotel, panzió, magánszállás és kemping várja vendégeit 2019 nyarán. Foglaljon szállást weboldalunkon, vagy pedig a Booking.com szállásportálon. Az akciókért és egyedi szállásajánlatokért iratkozzon fel hírlevelünkre vagy kövesse Facebook-oldalunkat!

Közlekedés, parkolás Orosházán és Gyopárosfürdőn

2019. júliusában a hét minden napján jár a Dotto-kisvonat, amellyel kényelmesen közlekedhetünk Orosháza belvárosa, valamint Gyopárosfürdő városrész között: további információk és menetrend. Az autóval érkezőknek jó hír, hogy a parkolás Orosházán szinte mindenhol ingyenes, csak a fürdő közvetlen közelében, egy kis szakaszon kell parkolási díjat fizetni – további információk a parkolásról.