Szeged

A csongrádi megyeszékhely felkeresése igazi, kellemes, egy-kétnapos kirándulás lehet az Orosházára érkező vendégek számára.

Szegedi Dóm tér a dómmal A 170 ezres nagyváros a 47-es főutat követve, kényelmes tempóban autózva nagyjából egy órányira fekszik, s vasúton is hasonló menetidő alatt, közvetlen vonatokkal megközelíthető.

Közelsége miatt Szeged felkeresése a télen és nyáron érkező turisták számára egyaránt praktikus program, különösen akkor, ha korábban még nem jártak a Tisza-parti nagyvárosban. Bár élményfürdője is remek kikapcsolódást kínál, a Gyopárosról induló vendégek körében sokkal népszerűbbek a méltán híres szegedi látnivalók, egyebek mellett a gyönyörű közterek és patinás, országos hírű középületek.

A dóm, a Dóm tér, a Tisza Lajos körút, az 1902-ben épült, jellegzetes víztorony mind olyan nevezetességek, melyeket ha csak egyszer is lát az ember, örökre megmaradnak emlékeiben. S ha nem csak szemét kényeztetné a látogató, kiváló kulturális programokon is kikapcsolódhat: egyebek mellett a Szegedi Nemzeti Színház előadásai, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Ifjúsági Napok is több tízezer vendéget vonzanak a városba évről évre. S ha családi programot keresünk egy szegedi kiruccanásban. azt is megtaláljuk: a Szegedi Vadaspark ideális időtöltés az állatokat kedvelők, s azokat testközelből is megismerni vágyók számára.

Ha megéheztünk, s kedveljük a halételeket, nem hagyhatjuk magunk mögött Csongrád megye székhelyét anélkül, hogy megkóstoltunk volna egy jó tányér eredeti szegedi halászlét.

Ha van még erőnk, energiánk, felkereshetjük a Szegedtől mintegy 30 kilométerre található Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot is, ahol a skanzenkörnyezetben több száz évet visszautazhatunk nemzetünk történetében úgy, hogy körbejárhatjuk, közelről láthatjuk, s akár meg is érinthetjük a magyarság épen maradt vagy eredeti formájában rekonstruált tárgyi emlékeit.

Képek Szegedről

Szeged a térképen