Békéscsaba

A békési megyeszékhely Orosházától a 47-es számú főúton haladva bő fél óra alatt érhető el.

Békéscsabára menetrend szerinti autóbuszok és vonatok is gyakran, legalább óránként egyszer közlekednek. A 64 ezres város a megye ipari, kereskedelmi és közéleti csomópontja, igaz, bizonyos megyei intézmények nem itt, hanem máig a korábbi megyeszékhelyen, Gyulán működnek.

Békéscsaba nagyváros lévén programok, fesztiválok sorával várja a látogatókat az év szinte minden hónapjában, ezek közül a legkiemelkedőbb és legismertebb az évtizedes múltra visszatekintő Csabai Kolbászfesztivál. A gasztronómia egyébként is fontos szerepet játszik Békéscsaba turisztikai vonzerejében: a híres csabai kolbászon, a hagyományőrző disznótorokon túl jó néhány, vendéglátó-ipari berkekben magasan jegyzett étterem is várja a vendégeket. S hogy az ízletes fogások, finom italok után kulturális étvágyunkat is csillapíthassuk, kedvünkre választhatunk a Jókai színház nívós kínálatából, vagy a város híres szülöttje, Munkácsy Mihály nyomába eredhetünk.

Békéscsabán a vásárlás szerelmesei is meglelhetik számításaikat, a városközpontban található Csaba Center mellett számos kisebb-nagyobb butik, ékszer-, óra- és ruházati üzlet is felkereshető alig néhányszáz méteres, belvárosi séta során.

Békéscsabai képek

Békéscsaba a térképen