Adventi gyertyagyújtás 2017. dec. 23. 16:00

A 2017. december 23-án 16 órakor kezdődő adventi gyertagyújtás programja

  1. Köszöntő: Iványi László tiszteletbeli kanonok, a Jézus Szíve Plébánia esperes plébánosa
  2. Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulóinak műsora

Adventi gyertagyújtás

A nappalok rövidülnek, a főtéren elbontják a színpadot. Ebből is tudjuk, hogy vége az ősznek és nem kell sokat várni arra, hogy a Karácsonyi vásár, a korcsolyapálya és a hat méteres városi adventi koszorú hívja ki a Főtérre földijeinket és vendégeinket.

Tíz év elteltével elmondhatjuk, hogy Orosházán az advent nem lenne teljes a város adventi koszorúja és a gyertyagyújtások nélkül. Mi, az Oros-haza Baráti Kör tagjai álmodtuk meg annak idején az óriás koszorút, és azóta is örömmel vállaljuk minden évben a koszorú építésének és díszítésének feladatát.

Egy teherautónyi fenyőgally, a szénabálák, a karácsonyi díszek és szalagok, valamint a 15 kilogrammos gyertyák – ezekből formálunk segítőinkkel egy hatalmas koszorút. De talán annál mégis többet: egy közösségi teret, ahol együtt készülhetünk fel karácsony ünnepére.
A meghitt hangulatról az ünnepi fények mellett a vendégvárás is gondoskodik: mi forró teát és zsíros kenyeret kínálunk, míg a Rotary Club Orosháza forralt bort tölt a poharakba és fonott kalácsot kínál az ünneplőknek.

Tűztereket is kihelyezünk, marasztalva az adventezőket a téli hidegben, hogy egy-egy bögre forró itallal a kezünkben megéljük a műsor után is megéljük a közös pillanatokat a pattogó tüzek körül.

Töltse velünk az adventet Orosházi Főterén!

Az elmúlt évek gyertyagyújtásairól bővebben a www.ohbk.hu/advent oldalon olvashat.

Időpontok és programok

Orosházi Advent 2017

A teljes orosházi karácsonyi programsorozatról ezen az oldalon tájékozódhat.

Adventi kiadványunk