Ingyenes buszjárat a gyógyászatra

Minden munkanapon egy 8 személyes kisbusz szállítja a gyopárosi vizes és száraz kezelésekre azokat a betegeket, akik más módon nem tudnak eljutni a kezelésekre. A járat mindenkinek ingyenes, aki a gyógyászati központ kezeléseire, illetve onnan visszafelé utazik.

Orosháza polgármesterének kezdeményezésére, a városi képviselő-testület támogatásával márciusban elindult az az ingyenes buszjárat, ami az orosházi kórháztól szállítja a gyógyulni vágyókat a gyopárosfürdői gyógyászati központig. A kisbusz nyolcszemélyes, ezért fontos, hogy csak és kizárólag azok vegyék igénybe, akik semmilyen más módon nem tudják megoldani a kijutást a gyógyászatra. Fontos kritérium az is, hogy csak a gyógykezelésre érkezők, illetve innen vissza indulók szállhatnak fel a buszra. A járművet – ami kerekesszékes kocsival közlekedő beteg szállítására alkalmas – a Szent Vincent Rehabilitációs Központ bocsátotta az önkormányzat rendelkezésére.

Menetrend

Könd utcai szakrendelőtől Gyopárosfürdőre Gyopárosfürdőről a Könd utcai szakrendelőig
7:10
7:45 8:30
8:45 9:30
9:45 10:30
10:45 11:30
11:45
12:45 13:30
13:45 14:30

A gyopárosi gyógyvíz óriási kincs

A gyopárosi gyógyvíz kiemelten hatékony a reumatikus panaszokra, a balesetek utáni kezelésekre és a nőgyógyászati betegségekre. A gyógyvizet – mely az alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvizek csoportjába tartozik, s magas metakovasav tartalommal bír – 47 Celsius-fokos hőmérsékleten nyerik ki a talajból, s innen hűtik a kezeléshez éppen szükséges hőfokra. A vízben található hatóanyagok a kúrák során fájdalomcsillapító hatásukkal megkönnyebbülést hoznak a beteg, fájó testtájékon, s fokozzák a szervezet regenerációs képességét, ezzel is támogatva a mielőbbi gyógyulást. A gyopárosi fürdő termálvize 34 Celsius-fok alatt gyulladáscsökkentő, míg magasabb hőmérsékleten az izmok görcsösségét oldó hatásával lehet gyógyír panaszainkra.

Terápiáinkról, szolgáltatásaink igénybevételének módjáról további információk: https://terapia-gyoparos.hu/

Gyógyuljon Gyopároson, merítsen erőt csodálatos gyógyvizünkből!