XII. Európai Kenyérünnep – Augusztus 20.

Orosháza városának legnagyobb és legrégibb hagyományoknak örvendő rendezvénye az Európai Kenyérünnep, melyet szokás szerint augusztus 20-án tartanak meg az Orosháza-Gyopárosfürdői Gyógy-, Park- és Élményfürdő területén, immáron 12. alkalommal.

TüzijátékAz orosházi kenyér sikere a múlt század elejére tekint vissza, amikor is Gémes Ferenc, orosházi pékmester aranyérmet nyert saját portékájával a párizsi világkiállításon. Ennek megfelelően az új kenyér ünnepe különleges jelentőséggel bír az orosháziaknak, melyet minden évben egy fantasztikus hangulatú rendezvénnyel ünnepelnek meg.

Már a helyszín sem mindennapi: a gyönyörűen gondozott, mintegy húszhektáros parkerdőben található Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőben a kicsik és nagyok szórakozását számtalan medence, csúszdapark, fedett élményfürdő és számtalan egyéb vízi móka garantálja – tehát a fürdőruhát ne hagyja otthon!

A vízes szórakozások mellett számtalan egyéb program várja a résztvevőket – vetélkedők, sörsátor, szépségverseny, vagy éppen a Kenyérünnep Szépe szépségverseny. A gyermekek pedig ingyenes ugrálóvárak és eurobungee várják!

A zenére vágyók pedig Hooligans, Wellhello, valamint Csordás Ákos koncertjén szórakozhatnak.

Különleges szórakozást kínál az immár tradicionális Pékek utcája, ahol számos sütőipari különlegességet megkóstolhatunk, illetve betekinthetünk készítésük kulisszatitkaiba.

Végül a napot egy különleges látványos tűzijáték koronázza meg a Gyopárosi-tó felett.

Helyszín: Orosháza, Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdő
Időpont: 2015. augusztus 20. 8:00-23:00

Az ünneplés nem ér véget augusztus huszadikán: a Kenyérünnepet követő napon is számos programmal várjuk kedves látogatóinkat:

Augusztus 20-i program

 • Wellhello Gyopáros 2015 augusztus 208:00 Strandfürdő nyitás
 • 11:30 Megnyitó ünnepség: Flamingo Mazsorett és Orosházi Fúvószenekar Egyesület térzenéje
 • 12:30 OKKSZK Karate bemutatója
 • 13:00 OKKSZK Aerobic bemutatója
 • 13:30 Redance Hip-Hop Crew
 • 14:00 Pékek versenyének eredményhirdetése
 • 14:45 Bódi Guszti és Margó
 • Hooligans 2015. augusztus 20. Gyopárosfürdő16:00 Kenyérünnep Szépe
 • 17:15 Csordás Ákos
 • 17:45 Kenyérünnep Szépe Eredményhirdetés
 • 18:15 Wellhello
 • 20:30 Hooligans turné
 • 22:00 Tűzijáték
 • 23:00 Zárás

Áraink

A XII. Európai Kenyérünnep tervezett jegyárai (2015. augusztus 20.)

Felnőtt napijegy3.200,- Ft
Orosházi felnőtt napijegy1.600,- Ft
Diák-nyugdíjas napijegy2.000,- Ft
Orosházi diák-nyugdíjas napijegy1000,- Ft
Napi koncertjegy 18:00 órától2.000,- Ft
Orosházi koncertjegy 18:00 órától1000,- Ft

A belépőkkel díjmentesen igénybe vehetők a parkfürdő, az élményfürdő és a gyógyfürdő nem feláras szolgáltatásai, a fenti programok, valamint az eurobungee, a vízi vetélkedők és az ugrálóvár. A szauna használata felár ellenében lehetséges. A fürdők és medencék, valamint a szauna 21:00-ig tartanak nyitva.

Szállás

Orosháza Gyopárosfürdő városrészében és az attól mintegy 3 km-re lévő belvárosban mintegy 40 hotel, panzió és vendégház várja vendégeit. Foglaljon szállást weboldalunkon, vagy pedig a Booking.com szállásportálon!

Akciós csomagajánlatok aug. 20-ra

Közlekedés

Orosháza belvárosa és az attól mintegy 3 km-re lévő Gyopárosfürdő városrész között augusztus 20-án Dotto-kisvonat közlekedik, amely 10:00 és 18:00 között ingyenes. Emellett az újonnan indított turistabusz is üzemel, továbbá a helyi busz- és vonatközlekedés is igénybe vehető Orosháza és Orosháza-Gyopárosfürdő között. Ugyan a fürdő közvetlen közelében a parkolás díjköteles, a fürdőtől csupán néhány perc sétára ingyenes parkolóhelyek találhatók.

Képek a tavalyi Kenyérünnepről

Videó: tűzijáték a Gyopárosi-tó felett

Szóróanyagok és ismertetők

Orosháza-Gyopárosfürdő Kenyérünnep 2015. augusztus 20.

NKA: http://www.nka.hu/
Magyar Turizmus Zrt.: http://itthon.hu/