Szeptemberi programajánló (2019)

Augusztusi programajánlónkat követően szeptemberben is megkíséreljük Orosháza-Gyopárosfürdő, illetve szűkebb régiónk programjainak legjavát összeválogatni.

Szeptemberi programkavalkád Orosházán

A 2019-es szezon nálunk nem ért véget augusztus 20-án, hanem szeptemberben is különleges programokkal várjuk kedves vendégeinket.

Hőlégballon Fieszta 2019 Orosházán

A tavalyi rendezvény sikerét követően szeptember 5. és 8. között újra megtartjuk a Hőlégballon Fiesztát. Gyönyörködjön a város és a fürdő felett szálló tucatnyi hőlégballon csodálatos látványában – sőt, a bátrabban akár utazhatnak is valamelyik ballon fedélzetén. Szombaton, azaz szeptember 7-én pedig már ötödik alkalommal perdül táncra Orosháza Főtere – Orosháza tánciskolái változatos program keretében mutatják be tudásukat a színpadon, a néptánctól a kubai salsáig tartó repertoárral.

Magna cum Laude Orosháza 2019.09.14.

A következő héten, azaz szeptember 14-én, szombaton pedig ingyenes Magna cum Laude koncertet tartunk Orosháza Főterén, ahol a neves együttes mellett fellép a Jammy is.

Őszi fürdőzés

Az ősz első napjain is ideális választás az az Orosháza-Gyopárosfürdői Gyógy-, Élmény- és Parkfürdő, hiszen itt nem csupán élményfürdő, gyógyfürdő és szaunapark várja a látogatókat, de egészen szeptember közepéig nyitva tart a Parkfürdő is, amely egy óriási, zöld füves strand kültéri medencékkel.

Természetesen népszerű szaunaszeánszainkat is folytatjuk szeptemberben – szombatonként 19, 20 és 21 órától várják Önöket szaunamestereink a Szaunaparkban.

Figyelem: fürdőnk szeptember 17-én, kedden karbantartás miatt egész nap zárva tart!

Egyéb, szeptemberi programlehetőségek a régióból

Orosházától mintegy 60 km-re, nyugati irányban található Szeged, ahol számos érdekes programot találunk ebben az időszakban. Szeptember 6. és 8. között kerül sor a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválra a Huszár Mátyás-rakparton, melynek fényét a szeptember 7-i Sárkányhajó fesztivál is emeli. Szeptember 13. és 15. között kerül sor a Szegedi repülőnapokra, 18. és 22. között pedig Bor Tér néven őszi bormustrát tartanak a Dóm téren.

Szeptember 4. és 8. között az Orosházától mintegy 30 km-re található, lovas hagyományokban bővelkedő Mezőhegyesen izgalmas fogathajtó versenyek várják az érdeklődőket.

Szeptember 6. és 8. között egyszere két békés megyei városban is találunk izgalmas programokat: a szomszédos Szarvason ekkor zajlik a régió egyik legnagyobb és legkülönlegesebb gasztrokulturális fesztiválja, a Szarvasi Szilvanapok, míg Békés városában a Madzagfalvi napok hagyományőrző és kulturális fesztivál várja látogatóit.

Szeptember 14-15. hétvégéjén a békéscsabai 25. Nemzetközi makett kiállítás és verseny kínál színvonalas programot.

Végül szeptember 21-én egy különleges rendezvényre kerül sor az Orosháza szomszédságában található, csodálatos szépségű természetvédelmi területen, a kardoskúti Fehértónál – ekkor tartják a XX. Fehértó Napja – természetvédelmi nyílt napot, ahol lehetőség van madármegfigyelésre, régi magyar háziállatfajták megtekintésére, játékos gyermekprogramokon való részvételre, kézműveskedésre.

Egyéb ajánlatunk és látnivalók

Gyopárosfürdő weboldalának programajánlójában negyvennél is több állandó programot és látnivalót gyűjtöttünk össze Önöknek Orosházáról és annak közvetlen környezetéből. Ha pedig szeretné felfedezni a dél-békési régió látnivalóit, akkor figyelmébe ajánljuk az Orosháza – Dél-Békés weboldalt, ahol 28 dél-békési település mintegy 150 látnivalóját gyűjtötték össze.

Szállás kedvezményes, őszi áron: most érdemes Gyopárosra jönni!

Gyopárosfürdő két vezető szállodája szeptemberre jelentősen – akár 30%-kal is – csökkentette árait. További részleteket a 2019. őszi akciós csomagajánlatok oldalunkon találhat.

Emellett Orosháza Gyopárosfürdő városrészében, valamint az attól 2,8 km-re lévő belvárosban mintegy 40 hotel, panzió, magánszállás és kemping várja vendégeit. Foglaljon szállást weboldalunkon, vagy pedig a Booking.com szállásportálon. Az akciókért és egyedi szállásajánlatokért iratkozzon fel hírlevelünkre vagy kövesse Facebook-oldalunkat!