Orosházi Advent 2018

A gyopárosfürdői gyógy- és élményfürdőzésen túl 2018. december 2-a és december 23-a között várja Önt az Orosházi advent rendezvénysorozat, ahol Karácsonyi vásárral és Betlehemmel, ingyenes korcsolyapályával, jótékonysági mikulásfutással, vasárnaponként (december 2, 9, 16. és 23.) színpadi programokkal várjuk, ahol fellép többek között Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia vagy a Follow The Flow.

Karácsonyi vásár

Orosházi Karácsonyi VásárOrosháza főtér-rendezvényterén a karácsonyt megelőző hetekben, azaz 2018. december 2-től december 23-ig egy kis karácsonyi falu várja az idelátogatókat a forralt bor és kürtőskalács kellemes illatával és a karácsony meghitt hangulatával, a hét minden napján. A gyermekek élményeit adventi naptár, karácsonyi mesekönyv és betlehem gazdagítják.

Korcsolyapálya

A karácsonyi vásárt egy műanyag borítású korcsolyapálya színesíti, mely a teljes karácsonyi időszakban ingyenesen, ingyen bérelhető korcsolyákkal várja a kedves vendégeket. A korcsolyapálya a vásár végét követően, december 27-től egészen 2019. január 6-ig újból kinyit.

Maradandót alkotni, mindenki örömére

small-advent-2016-alloÖnnek mi jut eszébe, ha azt mondjuk: rönkvár, gyopárosi nyarak, libamájkonzerv, Gémes-féle kenyér? Nekünk Orosháza, a maga gazdag múltjával. Mindről bevillan egy emlék, egy élmény, egy íz, amit elődeink alkottak és hagytak nekünk örökül.

Mi, az Oros-haza Baráti Kör tagjai szeretjük Orosházát, és mi is szeretnénk adni valamit a közösbe, ami maradandó, szívet-lelket melengető. Ezért építjük meg immár 11. éve töretlen lelkesedéssel az óriás adventi koszorút, ami körül egy-egy adventi vasárnapon ezrek ünnepelnek és kapcsolódnak ki. Büszkék vagyunk rá, hogy immár évtizedes hagyományt teremtve mi is alkothatunk az orosháziak örömére, ezzel is formálva a város közösségi életét.

Az adventi vasárnapok felemelő hangulatát a tűzterek közötti baráti beszélgetések, a platánfákról csüngő karácsonyi fények és a halk zene adja. Mindehhez mi lilahagymás libazsíros kenyérrel és üstházakból kimért forró teával, a Rotary Club Orosháza tagja pedig ízletes kaláccsal és forralt borral járulunk hozzá, így lesz teljes az Orosházi Advent!

Legyen földink, vagy hozzánk érkező utazó: töltsék velünk az adventi vasárnapokat Orosháza főterén!

Az elmúlt évek gyertyagyújtásairól bővebben a www.oroshaziadvent.hu oldalon olvashat.

Adventi gyertyagyújtás programjai a Petőfi Művelődési Központ szervezésében

Helyszín: Orosháza főtér-rendezvénytere

2018. december 2. 16 óra
Köszöntő: Szalkay Róbert református lelkész.
A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak műsora.
16:30 – Wolf Kati műsora.

2018. december 9. 16 óra
Köszöntő: Szigethy Szilárd evangélikus iskolalelkész.
A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak műsora.
16:30 – Péter Szabó Szilvia akusztik.

2018. december 16. 16 óra
Köszöntő: Iványi László tiszteletbeli kanonok, a Jézus Szíve Plébánia esperes plébánosa.
Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulóinak műsora.
16:30 – Majsai Gábor műsora.

2018. december 23. 16 óra
Köszöntő: Szilaj Izabella mentőtiszt, egészségtan tanár.
Az Orosházi Vörösmarthy Mihály Általános Iskola tanulóinak műsora.
16:30 – Follow The Flow koncert.

XVI. GYIÖK Jótékonysági Mikulásfutás

Gyülekező: a Főtéren
Időpont: 2018. december 7. (péntek) 17 óra
Nevezési díj: 1 db mikuláscsomag

Az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat 2018. december 7-én immáron XVI. alkalommal szervezi meg a hagyományosnak számító Mikulásfutás elnevezésű rendezvényét, amely az idén is a helyi rászoruló és beteg gyerekek megsegítését szolgálja.

A csomagokat november 21-től várják a szervezők az Orosházi Diáktanyán (5900 Orosháza, Ond u. 18.). A futás végén teával és szaloncukorral várják vissza a résztvevőket!

Kérdés, kérés esetén keressék bizalommal a GYIÖK munkatársait!
Elérhetőségünk: +36 (70) 337-5034, +36 68 416-258

Orosházi Advent képek

Adventi kiadványunk

Orosházi Advent 2018 plakát