Hódmezővásárhely

A 47-es számú főút mentén Orosházától alig félórányi autóútra, már Csongrád megyében található hazánk legnagyobb területű vidéki városa.

HódmezővásárhelyHa Orosházáról Szegedre tartunk, akkor utunk Hódmezővásárhelyen át vezet. Hódmezőváráshely klasszikus, nagy múltú mezőváros, mely történelmi és kulturális értékeivel, gazdasági és kereskedelmi potenciáljával a térség meghatározó jelentőségű települése. A városba érkező turistát azonban valószínűleg utóbbiak érdeklik a legkevésbé, sokkal inkább vonzza őket a megannyi látnivaló, amit Hódmezővásárhely kínál a látogatóknak. Patinás épületeire, egyebek mellett az egykor nagyszámú, majd koncentrációs táborokba deportált dél-alföldi zsidóságnak örök mementóul szolgáló, mór stílusjegyeket magán viselő zsinagógára, az Ybl Miklós tervezte városházára vagy a Károlyi-házra mindenképpen érdemes időt áldozni.

Az agrármúzeum a város nagy hírű mezőgazdaságában invitál időutazásra, míg az Emlékpont az elmúlt fél évszázad, a szovjet elnyomás, a szocializmus évtizedeibe kalauzolja interaktív eszközökkel a látogatót. A vásárhelyi kirándulás gasztronómiai élménynek sem utolsó, hiszen a városban számos, nagy hírű étterem várja a finom fogásokra, igazi, dél-alföldi ételekre éhes utazót.

Hódmezővásárhelyi képek

Hódmezővásárhely a térképen

A fotókat Szalay Tünde amatőr fotós készítette.