Orosházi Advent 2019

A gyopárosfürdői gyógy- és élményfürdőzésen túl 2019. december 1-e és december 22-e között várja Önt az Orosházi advent rendezvénysorozat, ahol Karácsonyi vásárral, jótékonysági mikulásfutással, vasárnaponként (december 1, 8, 15. és 22.) színpadi programokkal várjuk.

Karácsonyi vásár

Orosházi Karácsonyi VásárOrosháza főtér-rendezvényterén a karácsonyt megelőző hetekben, azaz 2019. december 1-től december 22-ig egy kis karácsonyi falu várja az idelátogatókat a forralt bor és kürtőskalács kellemes illatával és a karácsony meghitt hangulatával, a hét minden napján. A gyermekek élményeit 12 méteres, óriás lucfenyő, Betlehem, óriás mesekönyv, fényszarvas és két lovasszán gazdagítják.

Idén is várja az óvodásokat az adventi kalendárium, melynek – a felajánlásoknak köszönhetően – minden ablaka ajándékot rejt a legkisebbek számára.

Újdonság, hogy idén a négy adventi vasárnapon a Nagycsaládosok Egyesületének közreműködésével játszóház üzemel az egykori hamburgerező melletti helyiségben, ahol a gyermekek szórakozva fejleszthetik kézügyességüket.

Maradandót alkotni, mindenki örömére

small-advent-2016-alloÖnnek mi jut eszébe, ha azt mondjuk: rönkvár, gyopárosi nyarak, libamájkonzerv, Gémes-féle kenyér? Nekünk Orosháza, a maga gazdag múltjával. Mindről bevillan egy emlék, egy élmény, egy íz, amit elődeink alkottak és hagytak nekünk örökül.

Mi, az Oros-haza Baráti Kör tagjai szeretjük Orosházát, és mi is szeretnénk adni valamit a közösbe, ami maradandó, szívet-lelket melengető. Ezért építjük meg immár 12. éve töretlen lelkesedéssel az óriás adventi koszorút, ami körül egy-egy adventi vasárnapon ezrek ünnepelnek és kapcsolódnak ki. Büszkék vagyunk rá, hogy immár évtizedes hagyományt teremtve mi is alkothatunk az orosháziak örömére, ezzel is formálva a város közösségi életét.

Az adventi vasárnapok felemelő hangulatát a tűzterek közötti baráti beszélgetések, a platánfákról csüngő karácsonyi fények és a halk zene adja. Mindehhez mi lilahagymás libazsíros kenyérrel és üstházakból kimért forró teával, a Rotary Club Orosháza tagja pedig ízletes kaláccsal és forralt borral járulunk hozzá, így lesz teljes az Orosházi Advent!

Legyen földink, vagy hozzánk érkező utazó: töltsék velünk az adventi vasárnapokat Orosháza főterén!

Az elmúlt évek gyertyagyújtásairól bővebben a www.oroshaziadvent.hu oldalon olvashat.

Adventi gyertyagyújtás programjai a Petőfi Művelődési Központ szervezésében

Helyszín: Orosháza főtér-rendezvénytere

2019. december 1. (vasárnap) 16 óra
Köszöntő: Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens.
Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulóinak műsora.

2019. december 8. 16 óra
Köszöntő: Szalkay Róbertné iskolalelkész.
A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak műsora.

2019. december 15. 16 óra
Köszöntő: Iványi László tiszteletbeli kanonok, esperes plébános.
Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulóinak műsora.

2019. december 22. 16 óra
Köszöntő: Felegyi-Németh Mária iskolalelkész
A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak műsora.

XVII. GYIÖK Jótékonysági Mikulásfutás

Időpont: 2019. december 6. (péntek) 17:00-19:00
Gyülekező: a Főtéren, 16:45-kor
Táv: 4,3 km
Nevezési díj: 1 db mikuláscsomag

Az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat 2019. december 6-án immáron 17. alkalommal szervezi meg a hagyományosnak számító Mikulásfutás elnevezésű rendezvényét, amely az idén is a helyi rászoruló és beteg gyerekek megsegítését szolgálja.

Kérdés, kérés esetén keressék bizalommal a GYIÖK munkatársait!
Elérhetőségünk: gyiokoh@gmail.com

További részletek erről a rendezvényről: XVII. GYIÖK Jótékonysági Mikulásfutás

Orosházi Advent képek a korábbi évekből

Adventi plakát

Orosházi Advent 2019