Csillagfényes éjszaka

Békés megye hamisítatlan alföldi vidék, tele a puszta semmihez sem fogható hangulatát, így a sokak számára csak könyvekből és filmekből ismert csillagfényes éjszaka élményét jelentő tájakkal.

Érdemes sötétedés után is útra kelni, autóval vagy kerékpárral a szabadba indulni, s ott eltölteni néhány romantikus vagy éppen izgalmas órát.

S ha már nekivágunk, semmiképpen sem hagyjuk szállásunkon a fényképezőgépet, hiszen az éjszakai alföldön számtalan olyan látnivaló vár, melyet minden bizonnyal szeretnénk majd még később is felidézni.

Csillagfényes éjszakaA városoktól, falvaktól távolabb szinte mindent beborít a sötétség, ám ha kicsit feljebb tekintünk, olyan élményben lehet részünk, melyet mindennapjaink során talán még sohasem éltünk meg. A csillagokon elmerengve valósággal más dimenziókba szárnyal az elménk, s lelkünk egyfajta korlátok nélküli asztronautaként követi azt, s visszatérve onnan azt vesszük észre magunkon, hogy ha csak egy kicsit is, de más emberekké váltunk néhány percre, olyanokká, akiket cseppet sem érdekelnek rohanó világunk ügyes-bajos dolgai.