Sikeres év, de bőven van feladat

Eredményes évet zárt Gyopárosfürdő 2019-ben. A strandra látogatók száma megközelítette a negyedmilliót, köszönhető a családi programoknak és szolgáltatásoknak.

A 2018 végén a megyei értéktárba is beválasztott Gyopárosfürdő az elmúlt évekhez hasonlóan tavaly is jól teljesített. Az első negyedévben kisléptékű beruházások valósultak meg az önkormányzati tulajdonú strandon. Megújult a játékkuckó, különböző bababarát szolgáltatásokat vezettek be, korszerűsítették az uszodát, kialakítottak egy rámpát a mozgáskorlátozottak számára, és a konditermet is felújították.

Ezek a fejlesztések, és a nyári hosszan tartó kánikula is hozzájárultak a 2019-es magas mutatókhoz. A fürdőért felelős Orosházi és Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy ebben az évben a fürdőbe látogatók száma megközelítette a 250 ezret.

Benkő Ferenc szerint kedvelt célpont volt Gyopárosfürdő (Fotó: Palcsek István)

Benkő Ferenc szerint kedvelt célpont volt Gyopárosfürdő (Fotó: Palcsek István)

– A megnövekedett vendégszám miatt újabb öt faházat építettünk a Termál Kempingben, ezek táborok és osztálykirándulások helyszínéül szolgálnak. Összesen 42 iskolás csoport látogatott Orosházára, amelyek többnyire egy hetet töltöttek a fürdőben – sorolja Benkő Ferenc, hozzátéve, hogy belga úszócsoportok körében is népszerű célpont volt Gyopárosfürdő.

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy az egész évre betervezett programok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. A több hétvégén át tartó Családi Csobbanás tematikus rendezvényei elnyerték a strandolók tetszését.

Nem változott a vendégek összetétele

– A statisztikák azt mutatják, hogy a vendégek összetétele évek óta nem változik. Ez alapján elmondható, hogy a látogatók egyharmadát a helyiek teszik ki, másik egyharmada Budapestről és Bács-Kiskun megyéből látogat hozzánk, illetve a maradék egyharmad Romániából, azon belül is Arad és Temes megyéből érkeznek. Az ortodox húsvét hétvégéjén 4200 vendég élvezte Gyopárosfürdő szolgáltatásait – tájékoztatott Benkő Ferenc

(Fotó: Rosta Tibor)

(Fotó: Rosta Tibor)

A rendezvénynaptár összeállítását már elkezdték, a jól működő programokon nem változtatnak, ezen kívül egy-két koncertet is rendeznének a fürdő területén. Ezek mellett a fürdő karbantartása is ad feladatokat.

– Az élményfürdő 2004-es megnyitása óta működő légtechnikai rendszer is megérett a cserére, emellett felkértük a Budapesti Műszaki Egyetem egyik professzorát, hogy mérje fel a tetőszerkezet állapotát. Az elkészült szakvélemény után a tulajdonos önkormányzattal közösen döntünk a felmerülő feladatok kivitelezéséről, ütemezéséről – mondta a VÜRT vezetője.

Az élményfürdő légteréből a párát elszívó ventillátorok cseréje már szükséges (Fotó: Palcsek István)

Az élményfürdő légteréből a párát elszívó ventillátorok cseréje már szükséges (Fotó: Palcsek István)

Az időjárás még nem tette lehetővé, hogy felmérjék milyen esetleges műszaki problémákat kell megoldani a medencéknél. Az már biztos, hogy a következő évben az élményfürdő nyílászáróit javítják, és új nyugágyakat is beszereznek a fürdőzők kényelmének érdekében.

Cikkünket az OrosCafé-ról vettük át, az eredeti cikket itt találják: https://oroscafe.hu/2020/01/30/gyoparosfurdo-oroshaza-strand-turizmus-karbantartas-oroshazi-hirek