Május 1. – minden várakozást felülmúló látogatottság

Kitették a “megtelt” táblát – Minden várakozást felülmúló látogatottság Gyopárosfürdőn a hosszú hétvégén.

Közel telt házzal zárt majd minden nap a Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő a május 1-jei hosszú hétvégén. Bár a Parkfürdő csak május 25-én nyitja meg kapuit a turisták előtt, az élményfürdő szabadtéri medencéi már elérhetők voltak ezen a hétvégén is Orosháza-Gyopárosfürdőn, mely kiemelt úticél immáron a jeles napok, hétvégék alkalmával.

A településrészen található szállodák szobáit már hónapokkal ezelőtt lefoglalták, míg a magánszállások is jól teljesítettek – leginkább két éjszakás foglalások voltak a jellemzőek. A belföldi kemping szervezetek is megkezdték az országjárást, az első állomások között Gyopárosfürdő szerepel, így lakókócsik tömkelege lepte el a kempinget. A tavaszi időszak minden korábbi mutatót túlszárnyalt, nagy várakozással készülünk a szezonra, mely május 25-én, pénteken veszi kezdetét.

Kirobbanó számadatokkal zárta az első negyedévet Gyopárosfürdő Gyógy-, Park-és Élményfürdő – az elmúlt év hasonló időszakához képest negyven százalékkal növekedett a strandra látogatók száma, míg a szálláshelyek statisztikai mutatói is jelentősen emelkedtek. Egyre több a Romániából érkező vendég, míg Szerbiából szervezett egy napos utazás formájában csoportok is érkeznek a fürdőbe. A kiegészítő szolgáltatások: a Dotto-kisvonat az előszezonban május 18-tól lesznek elérhetőek.

Az itt tartózkodás ideje alatt a wellness-szolgáltatások és gyógyszolgáltatások a legkelendőbbek, a fürdőzés után a várost is előszeretettel látogatják az ide érkezők, május 1-jén több rendezvény is volt a településen: Orosháza-Bogárzó Lóversenypályán Majális és Lóverseny, illetve Gellértegyházán a Hagyományőrző Majális is meg volt tartva, mindkettő közkedvelt és nagy múlttal rendelkező esemény a település életében.

Az igazi “nagyágyúk” azonban ezután következnek: Hősök live, valamint Majka és Curtis élő nagykoncertje nyitja meg május 18-án Orosháza főterén azt a programsorozatot, amellyel kezdetét veszi az Orosházi Nyár 2018. Ennek keretében 5 helyszínen 4 hónap alatt 30 élő koncert és 100 programelem ingyenesen várja a városba látogatókat.

Gyopárosfürdő 2018. május 1.

Fotó: Püspöki Zsolt Nautilus