Koronavírus tájékoztató

Az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő Parkfürdője és az Élményfürdő kültéri terasza közel 3 hónapnyi teljes lezárás után 2020. június 13-án, szombaton megnyitott, ráadásul június végéig a belépő egységesen csak 999,- Ft. 2020. július 1-től pedig ismét elérhetővé válik fürdőnk összes szolgáltatása.

Dávid Zoltán, Orosháza város polgármestere a koronavírus magyarországi terjedése miatt 2020. március 15-én elrendelte a Orosháza – Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő teljes körű bezárását, valamennyi szolgáltatás szüneteltetését. A kijárási korlátozás 2020. május 4-én léptetett enyhítéséhez igazodva Parkfürdőnk, továbbá Élményfürdőnk kültéri teraszát 2020. június 13-án, szombaton megnyitottuk a látogatók előtt. A vészhelyzet feloldására vonatkozó rendelkezésekhez igazodva július 1-én fürdőnk működése visszaáll a normális menetrendre, azaz megnyílnak Élményfürdőnk és Gyógyfürdőnk benti medencéi, Szaunaparkunk, valamint Gyógyászatunk és Egészségmegőrző Központunk is újra kinyit.

Koronavírus kérdések és válaszok

1. Meddig volt zárva a fürdő?

Az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő 2020. március 17. és június 12. között zárva tartott. Parkfürdőnk, továbbá Élményfürdőnk kültéri teraszát 2020. június 13-án, szombaton reggel újra megnyitottuk, míg 2020. július 1-től ismét fürdőnk szolgáltatásainak teljes skálája elérhető. Javasoljuk, iratkozzon fel hírlevelünkre vagy kövesse Facebook-oldalunkat, itt ugyanis bármilyen újdonságról rögtön tájékoztatást adunk.

2. Mi történt a fürdőben a zárás közel 3 hónapja alatt?

A kényszerű pihenő egyben olyan felújítási munkákra is lehetőséget nyújtott, amelyekre az üzemszerű működés mellett nem lenne lehetőségünk, így komplex felújítást és karbantartást hajtottunk végre..

3. Mi van nyitva, mi tart zárva a fürdőben?

2020. július 1-től újra fürdőnk összes szolgáltatása igénybe vehető – további részleteket ebben cikkben talál.

Tájékoztatás a 2020. június 13-30. közötti időszak kapcsán
2020. június 13-30. között néhány medence kivételével nyitva tart Parkfürdőnk, valamint Élményfürdőnk Élményteraszának 3 medencéje és kültéri óriáscsúszdája. Ez összesen 10 hektárnyi zöldterületet és 5 medencét jelent közel 1.700 nm vízfelülettel. A Gyopáros-tóban a fürdőzés továbbra sem engedélyezett, viszont a csónak- és vízibicikli-kölcsönző nyitva tart. Nyitva tartanak a Parkfürdő ingyenesen igénybe vehető sportpályái, a fürdő területén továbbá több étterem és büfé is üzemel, így az ételre-italra sem lesz gondja. Emellett korlátozott számban ugyan, de masszázsokra is be lehet jelentkezni. Öltözési lehetőséget a kültéri öltözőfülkékben és a földszinti öltözőben biztosítunk vendégeinknek a biztonsági előírások figyelembevételével. A parkolás 2020.06.30-ig mindenhol ingyenes, ezt követően ezen az oldalon tájékozódhat a parkolási rendről.

Gyopárosfürdő térkép 2020. jún. 13-30. között

Fürdőnk beltéri medencéi és szolgáltatásai a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos előírások miatt 2020. jún. 30-ig nem üzemelnek (pl. Élményfürdő beltéri medencék, Szaunapark, Gyógyfürdő). 2020. jún. 30-ig zárva tart a Gyógyászat is, az Egészségmegőrző központ szolgáltatásai közül pedig csak a masszázsok elérhetők korlátozott számban, előzetes bejelentkezés alapján. Kültéri medencéink közül a töltő-ürítő medencék – a képen 2, 4 és 7 számmal jelölve – nem üzemelnek, csak a vízforgatott, fertőtlenített 5 kültéri medencénk elérhető. 2020. júl. 1-től ezek a szolgáltatások újra, korlátlan mértékben igénybe vehetők.

Jelmagyarázat a 2020. június 13-30. közötti időszak kapcsán

  • 1. Főbejárat
  • 2. Gyermekmedence I. (zárva)
  • 3. Gyermekmedence II.
  • 4. Toronymedence (zárva)
  • 5. Kültéri csúszdás medence
  • 6. Kültéri masszázsmedence
  • 7. Gyógyvizes medence (zárva)
  • 8. Beltéri oszlopos medence (zárva)
  • 9. Beltéri ülőmedence (zárva)
  • 10. Beltéri gyermekmedence (zárva)
  • 11. Beltéri csúszdás medence (zárva)
  • 12. 50 méteres sportmedence
  • 13. Tanmedence
  • 14. Étkezési centrum
  • 15. Torony kilátó (zárva)
  • 16. Egészségmegőrző központ
  • 17. Gyógyászat (zárva)
  • 18. Vízibicikli-kölcsönzés
  • 19. Csónak-kölcsönzés
  • 20. Fehér Hattyú Étterem & Panzió
  • 21. Corvus Hotel
  • 22. Napsugár Hotel
  • 23. Termál Park Kemping
  • P – fizető parkoló (2020. jún. végéig ingyenes)

2020. július 1-től fürdőnk minden szolgáltatása újra igénybe vehető

4. Megfertőződhetek-e koronavírussal fürdővíz által?

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a COVID-19 koronavírus elsődlegesen légúti vírus, amely a nemzetközi szervezetek tájékoztatója szerint elsősorban közvetlenül emberről emberre terjed cseppfertőzéssel. Az új koronavírus egy burokkal rendelkező vírus. Amennyiben sérül ez a burok, akkor a vírus elveszíti fertőző képességét. A víz klórozása során elemi oxigén keletkezik, amely oxidáló hatású és erőteljesen károsítja pl. az új koronavírus burkát. A koronavírusok a vizsgálatok szerint 0,2-0,5 mg/l szabad klór jelenlétében szinte pillanatszerűen inaktiválódnak, így a megfelelően üzemeltetett medencékben életképes vírusok jelenlétével nem kell számolni. Az uszodai vizek klórozása során használt klórmennyiség tehát elég ahhoz, hogy az esetleg vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa – így a fürdőkben a koronavírus-fertőzés kockázata nem volt magasabb, mint bármely közösségi térben.

További információk:
Termál Online – Népegészségügyi Központ: a koronavírustól a fürdőkben nem kell tartani

5. Milyen programok maradnak el a fürdőben és a városban?

Március 17-től a fürdő összes tervezett rendezvénye elmarad.

Az orosházi Petőfi Művelődési Központ átmenetileg bezár, az erről szóló közlemény részletei itt olvashatók.

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs és a kormány rendelkezéseit, ajánlásait figyelembe véve az orosházi Tourinform Iroda – határozatlan ideig – zárva tart. Telefonon és e-mailben továbbra is állunk rendelkezésükre.
Elérhetőségeink: Tel.: 06-68-414-422, e-mail: oroshaza@tourinform.hu

6. Mit ajánlott tudni turistaként a koronavírusról?

Lásd a Magyar Turisztikai Ügynökség turistáknak szóló tájékoztatóját.

Utolsó frissítés dátuma: 2020.06.23 10:33