Koronavírus tájékoztató

Az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő Parkfürdője és az Élményfürdő kültéri terasza előreláthatólag 2020. június 13-án, szombaton megnyit. Élményfürdőnk, Gyógyfürdőnk benti medencéje, továbbá Szaunaparkunk továbbra is zárva tart.

Dávid Zoltán, Orosháza város polgármestere a koronavírus magyarországi terjedése miatt 2020. március 15-én elrendelte a Orosháza – Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő teljes körű bezárását, valamennyi szolgáltatás szüneteltetését.

A kijárási korlátozás 2020. május 4-én léptetett enyhítéséhez igazodva Parkfürdőnk, továbbá Élményfürdőnk kültéri teraszát előreláthatólag 2020. június 13-án, szombaton megnyitjuk a látogatók előtt. Élményfürdőnk, Gyógyfürdőnk benti medencéje, továbbá Szaunaparkunk továbbra is zárva tart.

Koronavírus kérdések és válaszok

1. Nyitva tart a gyopárosi fürdő?

Az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő 2020. március 17-én bezárt.

2. Mikor nyit ki újra a fürdő?

Parkfürdőnk, továbbá Élményfürdőnk kültéri teraszát előreláthatólag 2020. június 13-án, szombaton újra megnyitjuk. Élményfürdőnk, Gyógyfürdőnk benti medencéje, továbbá Szaunaparkunk azonban továbbra is zárva tart. Javasoljuk, iratkozzon fel hírlevelünkre vagy kövesse Facebook-oldalunkat, itt ugyanis rögtön tájékoztatást adunk róla, ha újra kinyitunk.

3. Mi történik most a fürdőben?

A kényszerű pihenő egyben olyan felújítási munkákra is lehetőséget nyújt, amelyekre az üzemszerű működés mellett nem lenne lehetőségünk, így komplex felújításba és karbantartásba kezdtünk.

4. Megfertőződhettem-e koronavírussal fürdővíz által?

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a COVID-19 koronavírus elsődlegesen légúti vírus, amely a nemzetközi szervezetek tájékoztatója szerint elsősorban közvetlenül emberről emberre terjed cseppfertőzéssel. Az új koronavírus egy burokkal rendelkező vírus. Amennyiben sérül ez a burok, akkor a vírus elveszíti fertőző képességét. A víz klórozása során elemi oxigén keletkezik, amely oxidáló hatású és erőteljesen károsítja pl. az új koronavírus burkát. A koronavírusok a vizsgálatok szerint 0,2-0,5 mg/l szabad klór jelenlétében szinte pillanatszerűen inaktiválódnak, így a megfelelően üzemeltetett medencékben életképes vírusok jelenlétével nem kell számolni. Az uszodai vizek klórozása során használt klórmennyiség tehát elég ahhoz, hogy az esetleg vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa – így a fürdőkben a koronavírus-fertőzés kockázata nem volt magasabb, mint bármely közösségi térben.

További információk:
Termál Online – Népegészségügyi Központ: a koronavírustól a fürdőkben nem kell tartani

5. Milyen programok maradnak el a fürdőben és a városban?

Március 17-től a fürdő minden szolgáltatása szünetel, az összes tervezett program elmarad.

Az orosházi Petőfi Művelődési Központ átmenetileg bezár, az erről szóló közlemény részletei itt olvashatók.

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs és a kormány rendelkezéseit, ajánlásait figyelembe véve az orosházi Tourinform Iroda – határozatlan ideig – zárva tart. Telefonon és e-mailben továbbra is állunk rendelkezésükre.
Elérhetőségeink: Tel.: 06-68-414-422, e-mail: oroshaza@tourinform.hu

6. Mit ajánlott tudni turistaként a koronavírusról?

Lásd a Magyar Turisztikai Ügynökség turistáknak szóló tájékoztatóját.

Utolsó frissítés dátuma: 2020.05.06 16:46