Bogárzói Lóversenypálya

Az Orosháza-bogárzói lóversenypályát, amely mintegy 25 ha területen fekszik, 1600 m-es hitelesített galopppályával, akadály- és ugrópályával, az Orosházi Új Élet Mg.Szövetkezet hozta létre 1968-ban. Jelenleg az ingatlan tulajdonosa Orosháza Város Önkormányzata, üzemeltetője az Orosházi Lovas Egyesület.

A pálya a Tótkomlós felé vezető úton helyezkedik el, közvetlenül a város szélén, Alsótanyák 45. sz. alatt

Az Egyesület, hogy a bogárzói lóversenypálya megtalálja ismét méltó helyét a lóversenysportban, lovassportokban azáltal, hogy évi több alkalommal színvonalas, esetenként sportfogadással is egybekötött lóversenyt, valamint lovasversenyeket bonyolítson le vidéken egyedülálló módon. A Nemzeti Lóverseny Kft.-vel összehangolt együttműködés keretében lehetőségünk lenne a versenyrendszer kibővítésére, egyéni arculat kialakítására (gát- és akadályverseny).

Céljaink között szerepel továbbá a lósportok és lovassportok számára folyamatosan üzemelő, panziós lótartást is magába foglaló tréningtelep kialakítása. A ló- és lovassportok lehetőségein túlmutatva fontosnak tartjuk a pályán egyéb szabadidős, szabadban folytatható sporttevékenységek tárgyi feltételeinek kialakítását és a folyamatos, klub-rendszerben történő üzemeltetését, hogy ezek magas színvonalon, egyéni arculattal, elérhető áron járuljanak hozzá a város polgárainak egészség-megőrzéséhez, szórakozásához, valamint kiemelten kapcsolódjanak városunk turisztikai vonzerejének növeléséhez.

info: www.oroslovas.hu