Orosházi Nyár 2018 – Színes programsorozat Orosháza-Gyopárosfürdőn

2018. május 19. és szeptember 8. között Orosháza Város Önkormányzata és partnerei komplex rendezvényhalmazt hívnak életre Orosházi Nyár 2018 néven. A programok a fürdőben megvalósuló események kivételével ingyenesen látogathatóak, és rendkívül sokszínűnek ígérkeznek.

Változatos és minden igényt kielégítő: musical, lóverseny, családi program, hőlégballon-fieszta, nagykoncertek, foci-vb egy hónapon keresztül óriáskivetítőn, és még sorolhatnánk…

Az idei évben fesztiválok helyett egy ingyenesen látogatható – koncertekből és különböző programokból álló – programhalmazt hívunk életre, melyhez a városban megvalósuló tematikus rendezvényeket is csatoltunk, mindezeket összegyúrva született meg az Orosházi Nyár. Célunk a helyi lakosság és a környező településen élők számára változatos és élményekben gazdag programokat szolgáltatni, továbbá olyan turisztikai célponttá válni, ahol az ide érkező turisták minden hétvégén találnak valamilyen tematikára épülő programhalmazt vagy kikapcsolódási lehetőséget.

Kiemelendők a koncertek közül: Majka és Curtis nagykoncert, Péterfy Bori és a Love Band, Hooligans, Fásy Mulató, LGT Zenevonat Szuperkoncert, Máté Péter-emlékest és Jimi Hendrix-emlékkoncert – mindezek Orosháza belvárosában ingyenesen látogathatók.

Természetesen a hagyományoknak is helyet adunk, augusztus 20-án lesz a belvárosban a Szent István-nap, melyen egész napos programkavalkáddal, városi ünnepséggel, nagykoncertekkel és nagyszabású tűzijátékkal várjuk az idelátogatókat, illetve június 15-től július 15-ig a Foci Faluban a labdarúgó-világbajnokság minden meccsét óriáskivetítőn, sörkorcsolya mellett tekinthetik meg Orosháza főterén az érdeklődők.

Újdonságként jelentkezik a rendezvénypalettán augusztusban egy többnapos hőlégballon-fieszta, ahol 15 hőlégballon méri össze tudását időmérő verseny és egy marker verseny keretein belül.

A fürdőben a nyári szünet teljes ideje alatt animátor foglalkozik majd a gyermekekkel és tart vízi tornát, mindemellett 3 tematikus napot szervezünk Családi Csobbanás néven, ahol sok szórakoztató elem és egy profi csapat várja a családokat egész napos szórakozási lehetőséggel. Az idei évben is Orosháza-Gyopárosfürdő ad otthont az ország egyik legnagyobb, egyhetes spirituális táborának, mely a pozitivitás és az önismeret jegyében zajlik majd, és a kora reggeli óráktól késő éjszakáig tart egy héten keresztül több ezer ember örömére, továbbá a Gyopár Kupa Hajómodellező Verseny és a XIII. Veteránjármű-találkozó is megvalósul, utóbbi az Alföld Gyöngye Hotel parkjában.

Részletes program és bővebb információ

„Gondolj egy élményre!… Itt megtalálod!”

Az Orosházi Nyár 2018 plakátja

Orosházi nyár 2018