Advent Orosházán

Az orosházi Jövő Építők TDM szervezésében, több helyi szervezet közreműködésével az idei évben ismét megrendezésre kerül Orosházi Advent elnevezésű rendezvény.

Orosháza Főtér-rendezvénytéren a karácsonyt megelőző hetekben egy kis karácsonyi falu várja az ide látogatókat a forralt bor, kürtöskalács kellemes illatával és a karácsony meghitt hangulatával a hét minden napján. A gyermekek élményeit adventi-naptár, karácsonyi mesekönyv és életnagyságú betlehem gazdagítják.

A karácsonyi vásár mellett, egy korcsolyapálya kerül kihelyezésre a teljes adventi időszakban, melyet délelőttönként diákok, délutánonként pedig bárki ingyenesen használhat. Az adventi vasárnapokon különleges műsorral készülnek a város közoktatási intézményei, ehhez pedig sztárfellépők előadásai párosulnak.

Hét éve, hogy hatalmas adventi koszorúja van a városnak, amely méltó helyszíne az ünnepvárásnak. Nekünk, az adventi programsorozat az egyik legfőbb és legszebb feladatunk. Nagy örömünkre, meghívásunkat egyre többen és többen fogadták el az elmúlt években, több ezer adventezőre számítunk idén is.

A gyertyagyújtásokon ezúttal Orosháza gazdasági szereplői kapnak szót. A rendezvényen fényt és meleget a kihelyezett tűzterek biztosítanak, a forralt bor sem hiányozhat, és egy orosházi egyesület is készül forró teával, zsíros kenyérrel.
Ebben az évben egy jótékonysági kezdeményezést is útjára indítunk, mely egy adventi naptár. A naptár 24 ablakát óvodás csoportok nyithatják ki, melyben az orosházi vállalkozók és cégek ajándékai találhatók. Ezzel szeretnénk kedveskedni a legkisebbeknek is!
Töltse velünk az adventet Orosháza főterén!

Korcsolyapálya:

Helyszín: Orosháza Főtér
Nyitvatartás:

  • Hétfő-Csütörtök: 14:00-20:00
  • Péntek: 14:00-22:00
  • Szombat: 10:00-22:00
  • Vasárnap: 10:00-20:00

Zárva: december 24., december 25., december 31.

A karácsonyi vásárt egy 210 négyzetméteres műanyag borítású korcsolyapálya színesíti, mely a teljes karácsonyi időszakban ingyenesen, ingyen bérelhető korcsolyákkal várja a kedves vendégeket.
*A korcsolyapálya használója köteles annak használati feltételeit betartani. A pályát mindenki saját felelősségére használhatja.

Advent vasárnapi műsorok:

November 30.
Műsort ad: Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai
Fellép: Répa, retek, mogyoró – adventi köszöntő

December 07.
Műsort ad: Orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Vörösmarty Mihály Tagintézménye diákjai
Fellép: Vivat Bacchus Énekegyüttes

December 14.
Műsort ad:Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai
Fellép:Four Bones Fúvósegyüttes

December 21.
Műsort ad: Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai
Fellép: Duma’s Színház

Helyszín:Orosháza megújult Főtere

Időpont:2014. november 30-tól 2015. január 7-ig

Információ: http://www.ohbk.hu