Nyiroködéma terápia

A nyirokkeringési rendellenességek okozóira és tüneteire egyaránt hatásos lehet a Gyopárosi Gyógyfürdő nyiroködéma terápiája.

A nyiroködéma (lymphödéma) hátterében a nyirokkeringés működésének hibája áll, a szövet közötti folyadék abnormális módon felszaporodik elsősorban a végtagokban. Nyiroködémát okozhat baleset, műtét utáni állapot, sugárterápia utáni állapot, fertőzés, illetve krónikus vénás pangás.

Mik a nyiroködéma tünetei?

A betegek legjellemzőbb tünete a végtagi duzzanat, nyirokpangás, fájdalom, gyulladás és mozgásbeszűkülés az érintett területeken. Komolyabb fáradtságérzés is kialakulhat: a járás nehézkessé, nehezítetté válik. Esetenként előfordulhat, hogy a feszülő bőr elhal és fekélyek keletkeznek. Ilyenkor a terápia csak korlátozottan vehető igénybe.

Tudta Ön?

A nyiroködéma terápia 4, 6, 10 vagy 19 napos formában érhető el. A 10 vagy 19 napos gyógyászati kezelés TB támogatott, így háziorvosi beutaló segítségével Ön olcsóbban gyógyulhat, regenerálódhat.

A fürdőnkben működő reumatológiai szakrendelő biztosítani tudja a szükséges szakorvosi beutalót, így nincs szükség külön reumatológiai szakrendelésre. További részleteket lásd a beutalási tájékoztatónkban.

Mi a nyiroködéma terápia célja?

A terápiák során a nyirokkeringés helyreállítása által mérsékeljük a fájdalmat, csökkentjük a duzzanatot és javítjuk a mozgásfunkciót.

Kinek javasoljuk a nyiroködéma terápia csomagot?

A fenti tünetek megléte esetén ill. szakorvosi javaslat alapján ajánljuk a terápiás csomag felvételét.

Milyen ellenjavallatai vannak a gyopárosi nyiroködéma terápia csomagnak?

A terápiás csomag a következő panaszok megléte esetén ellenjavallott: Fertőzés (pl. orbánc), elégtelen szívműködés, ingadozó magasvérnyomás. Megfontolandó a kezelés, ha aktív tumoros területet érint a tumor lehetséges szóródása miatt.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS FOGLALÁS

A terápia részletes leírását, az árakat és a kapcsolódó szálláslehetőségeket a Terapia-gyoparos.hu weboldalon találja meg, az alábbi linkek egyikére kattintva:

Kérdéseivel keresse bátran gyógyászati központunk munkatársait a +36 (68) 512-262 telefonszámon, a gyogyaszat@gyoparosfurdo.hu e-mail címen, vagy személyesen a gyógyfürdő területén.

Gyopárosfürdő panoráma
Járja be fürdőnket 360°-os panorámaképeink segítségével.

Gyopárosfürdő HD imázsfilm (2017)

Gyopárosfürdő képek

Élmény- és gyógyfürdő képek

Szaunapark képek

Parkfürdő és strand képek