Advent Orosháza 2014

Orosháza Főtér-rendezvénytéren a karácsonyt megelőző hetekben egy kis karácsonyi falu várja az ide látogatókat a forralt bor és kürtös kalács kellemes illatával és a karácsony meghitt hangulatával a hét minden napján. A gyermekek élményeit adventi-naptár, karácsonyi mesekönyv és életnagyságú betlehem gazdagítják.

Korcsolyapálya:

Helyszín: Orosháza Főtér
Nyitva tartás:
Hétfő-Csütörtök: 14:00-20:00
Péntek: 14:00-22:00
Szombat: 10:00-22:00
Vasárnap: 10:00-20:00
Zárva: december 24., december 25., december 31.

A karácsonyi vásárt egy 210 négyzetméteres műanyag borítású korcsolyapálya színesíti, mely a teljes karácsonyi időszakban ingyenesen, ingyen bérelhető korcsolyákkal várja a kedves vendégeket.
*A korcsolyapálya használója köteles annak használati feltételeit betartani. A pályát mindenki saját felelősségére használhatja.

Ünnepvárás a főtéren – óriási adventi koszorúval

Azt mondják, vízválasztó a hetedik év: hisszük így lesz, és minden eddiginél többen jönnek el Orosháza főterére az idei adventi vasárnapokon. Hét éve, hogy hatalmas adventi koszorúja van a városnak, amely méltó helyszíne az ünnepvárásnak. Nekünk, az Oros-haza Baráti Körnek az adventi programsorozat az egyik legfőbb és legszebb feladatunk. Nagy örömünkre, meghívásunkat egyre többen és többen fogadták el az elmúlt években, több ezer adventezőre számítunk idén is.

A teherautónyi fenyőgally és a szénabála november 30-ától koszorúvá formálva szimbolizálja az ünnepvárást és az összetartást a városháza előtt. A koszorú négy, egyenként 15 kilogrammos gyertyája közül minden héten egyet közösen gyújtunk meg.
A gyertyagyújtásokon ezúttal Orosháza gazdasági szereplői kapnak szót. A rendezvényen fényt és meleget a kihelyezett tűzterek biztosítanak, a Rotary Club forralt bora sem hiányozhat, és természetesen baráti körünk is készül forró teával, zsíros kenyérrel. Töltse velünk az adventet Orosháza főterén.

Az elmúlt évek gyertyagyújtásairól bővebben a www.ohbk.hu/advent oldalon.

Advent vasárnapi műsorok:

November 30.
Műsort ad: Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai
Fellép: Répa, retek, mogyoró – adventi köszöntő

December 07.
Műsort ad: Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai
Fellép: Vivat Bacchus Énekegyüttes

December 14.
Műsort ad:Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai
Fellép:Four Bones Fúvósegyüttes

December 21.
Műsort ad: Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai
Fellép: Duma’s Színház

Helyszín:Orosháza megújult Főtere

Időpont:2014. november 30-tól 2015. január 7-ig

Információ: http://www.ohbk.hu