Szent István Nap Gyopároson – 2017. augusztus 20.

Orosháza városának legnagyobb és legrégibb hagyományoknak örvendő rendezvénye augusztus 20-ra esik, melyet szokás szerint az Orosháza-Gyopárosfürdői Gyógy-, Park- és Élményfürdő területén tartanak meg, immáron 14. alkalommal.

TüzijátékAz orosházi kenyér és mezőgazdaság sikere a múlt század elejére tekint vissza, ennek megfelelően az új kenyér ünnepe különleges jelentőséggel bír az orosháziaknak, melyet minden évben egy fantasztikus hangulatú rendezvénnyel ünnepelnek meg. Az idei évben a rendezvény társelemeként az aratóünnep kap helyet a helyi gazdakör közreműködésében, melyet egy kézműves vásár is kísér.

Már a helyszín sem mindennapi: a gyönyörűen gondozott, mintegy húszhektáros parkerdőben található Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőben a kicsik és nagyok szórakozását számtalan medence, csúszdapark, fedett élményfürdő és számtalan egyéb vízi móka garantálja – tehát a fürdőruhát ne hagyja otthon!

Az önfeledt pancsolás mellett gyermekprogramok, ugrálóvárak, trambulin, vízibicikli és kézműves foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat, míg a medencékben animátorok mozgatják-és szórakoztatják a közönséget.

Kenyérünnep – Orosházi nyár 2017.

A zenére vágyók pedig a Magna Cum Laude, az Irígy Hónaljmirigy, Tolvai Reni, valamint a Ladánybene 27 koncertjén szórakozhatnak.

Különleges szórakozást kínál az immár tradicionális kézműves vásár, ahol számos különlegességet megkóstolhatunk, illetve betekinthetünk készítésük kulisszatitkaiba.

Végül a napot egy különleges látványos tűzijáték koronázza meg a Gyopárosi-tó felett.

Helyszín: Orosháza, Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdő
Időpont: 2017. augusztus 20. 11:00-23:00

2017. augusztus 20-i program

Az augusztus 19-i (szombati) rendezvények programjáról itt olvashat.

  • 11:30 Tompeti és Barátai
  • 12:30 Postás Józsi
  • 14:00 Kaczor Feri
  • 15:30 Irígy Hónaljmirigy
  • 16:30 Tolvai Reni
  • 17:00 Gajer Bálint
  • 18:30 Ladánybene 27
  • 20:30 Magna Cum Laude
  • 22:00 Tűzijáték

Áraink

rövidesen

Szállás

Orosháza Gyopárosfürdő városrészében és az attól mintegy 3 km-re lévő belvárosban mintegy 40 hotel, panzió és vendégház várja vendégeit. Foglaljon szállást weboldalunkon, vagy pedig a Booking.com szállásportálon!

Közlekedés

A rendezvény progamjainak ideje alatt ingyenes Dotto kisvonat jár a belvárosból a rendezvény helyszínére és a fürdőnegyedbe egyaránt. Emellett a helyi busz- és vonatközlekedés is igénybe vehető Orosháza és Orosháza-Gyopárosfürdő között. Ugyan a fürdő közvetlen közelében a parkolás díjköteles, a fürdőtől csupán néhány perc sétára ingyenes parkolóhelyek találhatók.

A Kenyérünnep képekben

Videó: tűzijáték a Gyopárosi-tó felett

Hasznos linkek