Orosházi nyár 2016

Ezen az oldalon a 2016-os Orosházi nyár programsorozat leírását találja meg. A 2017-es Orosházi nyárról ezen az oldalon olvashat.

Töltsd a nyarat Gyopároson! Május és augusztus között majd minden hétvégén izgalmas programokkal és rendezvényekkel várunk a Dél-Alföld szívében, Orosháza belvárosában, illetve a Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőben.

Orosházi nyár 2016.Erre a nyárra mozgalmas, színes és változatos programkavalkádot szerveztünk a belvárostól a fürdőig, a gyermekprogramoktól a nagykoncertekig.

A gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőben, a főszezonban minden szombaton-és vasárnap találkozhatunk helyi-és regionális fellépőkkel, valamint gyermekprogramokkal.

A focirajongók az Európa-Bajnokság minden mérkőzését egy hatalmas led-falon élvezhetik, az úgynevezett Foci-Falu kezdeményezés keretein belül, mindezt pedig ingyenesen a város központjában, ezen kívül a már nagy hagyománynak örvendő Sör-Virsli Fesztivál és Kenyérünnep is soha nem látott sztárparádéval kerül megrendezésre.

Minden programunk

Lezárult

Hasznos linkek

Lezárult programjaink

Sör-Virsli Fesztivál – 2016. július 15-17.

Sör-Virsli Festival – Orosházi nyár 2016.Július harmadik hétvégéjén, ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Sör-Virsli Fesztivál, Orosháza-Gyopárosfürdő legkiemelkedőbb nyári rendezvénye. A fesztiválon ingyenes napközbeni programelemekkel és koncertekkel, Magyarország legnagyobb sztárfellépőivel, valamint hideg sörrel és forró virslivel várjuk kedves vendégeinket.

A rendezvény 3 napja során az ország legnagyobb sztárjai fognak felvonulni a gyopárosi fürdő közvetlen szomszédságában található rendezvénytéren. A fesztiválon emellett számtalan színpadi programmal, gasztronómiai különlegeséggel, gyermekprogrammal, fellépővel és koncertekkel találkozhat.

Strandoljon a fesztivál előtt! A fesztiválterülettől néhány méterre található a fürdő, így a koncertek és programok lubickolással kombinálhatók az Alföld gyöngyszemeként emlegetett, 20 hektáros ősparkban elterülő fürdőkomplexumban, amely egyszerre strand, élményfürdő és gyógyvizes gyógyfürdő. További részletek…

Fellépők: Kowalsky Meg a Vega – Tankcsapda – Ganxsta Zolee és a Kartel – Kasza Tibi – Deák Bill Gyula – Bikini – Hősök – Caramel – Csík Zenekar – Neoton Família

Foci-Falu – 2016. június 10 – július 10.

Focifalu – Orosházi nyár 2016.Szurkolja végig a Labdarúgó Európa-Bajnokság mérkőzéseit Orosháza belvárosában, a Főtéren felállított 12m2-es ledfalon.

Ugyanitt minden szombaton és vasárnap gyermekprogramokkal és sztárfellépőkkel várjuk kedves vendégeinket! További részletek…

LibamájFesztivál – 2016. május 13-16.

LibamájFesztivál – Orosházi nyár 2016.Idén ismét Orosháza ad otthont a méltán híres LibamájFesztiválnak május 13. és 16. között, a pünkösdi ünnepkör idején.

A 4 napos, teljesen ingyenes rendezvény alatt a magasgasztrónómiai kínálaton túl olyan libamájkülönlegességekkel találkozhatnak az Alföld Gyöngye Hotel csodálatos ősparkjában, melyek mindegyike elérhető áron, pénztárcabarát formában kerülhet az asztalra. Az eseményen díszvendégünk a tokaji bor és borvidék, ők szolgáltatnak különleges ízélményt boraikkal, melyek tökéletesen harmonizálnak a libaételekkel.

Libamáj FesztiválKézművesek utcája, bortér, és számtalan program vár! Mindezek kora délután kezdődnek, minden napra jut egy gyermekkoncert és a DumaSzínház valamely kiválósága, szombaton és vasárnap pedig világszerte elismert mesterszakácsok bemutatóit is megtekinthetik, az estéket élő koncertekkel zárjuk. ÉS ez még nem minden! A gyermekeket ugrálóvár, trambulin, eurobungee és játszóház várja ingyenesen, a hétfői napot pedig az ő tiszteletükre építettük fel, így egéz nap gyermekkoncertek és gyermekprogramok várják a család kisebb és nagyobb tagjait egyaránt. További részletek…

Fellépők: Abrakazabra – Vastag Csaba – Tóth Vera – Dumaszínház

Kenyérünnep – 2016. augusztus 20.

Kenyérünnep – Orosházi nyár 2016.Orosháza városának egyik legnagyobb és legrégibb hagyományoknak örvendő rendezvénye a Kenyérünnep, melyet minden évben augusztus 20-án tartanak meg az Orosháza-Gyopárosfürdői Gyógy-, Park- és Élményfürdő területén, immár 13. alkalommal. Ez nem csak egy rendezvény, hiszen egybefonódik ezen a napon a gasztronómia, a kultúra, a zene és a strandolás, mely igen komoly programhalmaz mindenki számára.

Már a helyszín sem mindennapi: a gyönyörűen gondozott, mintegy húszhektáros parkerdőben található Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőben a kicsik és nagyok szórakozását számtalan medence, csúszdapark, fedett élményfürdő és számtalan egyéb vízi móka garantálja – tehát a fürdőruhát ne hagyja otthon!

Az önfeledt pancsolás mellett gyermekprogramok, ugrálóvárak, trambulin, vízibicikli és kézműves foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat, míg a koncertek mellett megrendezésre kerül a Kenyérünnep Szépe nagymúltú szépségkirálynő választás is.

Különleges szórakozást kínál az immár tradicionális Pékek utcája, ahol számos sütőipari különlegességet megkóstolhatunk, illetve betekinthetünk készítésük kulisszatitkaiba. Végül a napot egy látványos tűzijáték koronázza meg a Gyopárosi-tó felett. További részletek…

Fellépők: Kelemen Kabátban – Fenyő Miklós – Csordás Ákos – Kenyérünnep Szépe 2016 – Bódi Guszti – Pékek Utcája