Orosházi Advent 2017

A gyopárosfürdői gyógy- és élményfürdőzésen túl 2017. december 1-e és december 23-a között várja Önt az Orosházi advent rendezvénysorozat, ahol Karácsonyi vásárral és Betlehemmel, ingyenes korcsolyapályával, jótékonysági mikulásfutással, vasárnaponként színpadi programokkal, továbbá december 3-án Over3, december 10-én Kon-Tiki, december 17-én Janicsák Veca koncerttel kedveskedünk minden látogatónknak.

Karácsonyi vásár

Orosházi Karácsonyi VásárOrosháza főtér-rendezvényterén 2017. december 3-tól december 23-ig egy kis karácsonyi falu várja az idelátogatókat a forralt bor és kürtőskalács kellemes illatával és a karácsony meghitt hangulatával a hét minden napján. A gyermekek élményeit adventi naptár, karácsonyi mesekönyv és életnagyságú betlehem gazdagítják.

Korcsolyapálya

A karácsonyi vásárt egy 210 négyzetméteres műanyag borítású korcsolyapálya színesíti, mely a teljes karácsonyi időszakban ingyenesen, ingyen bérelhető korcsolyákkal várja a kedves vendégeket. A korcsolyapálya a vásár végét követően, december 27-től 2018. január 7-ig is nyitva tart.

Közös ünnepvárás immár 10 éve – Advent óriási koszorúval

small-advent-2016-alloEgy baráti összejövetelen döntöttük el még 2008 nyarán, hogy építünk egy óriási adventi koszorút Orosházának. Az ötlethez legnagyobb örömünkre sokan csatlakoztak, és segítettek, ennek is köszönhető, hogy 2008. november 30-án fellobbant az első gyertya lángja.
A koszorú “otthona” akkor még az Árpád-kert volt, ám ahogy teltek az évek, egyre többen jártak ki a vasárnapi eseményekre, így lassan kinőttük azt a helyszínt. A koszorú átköltözött az új főtérre, hogy még méltóbb helyen és még több embernek tegye meghittebbé az adventi várakozást.
Az eltelt 10 esztendőben sok minden változott, mi, az Oros-haza Baráti Kör tagjai is egy évtizeddel tapasztaltabbak lettünk. De egy valami állandó: november elején már mindennapos téma közöttünk, ki mit vállal magára, hogy időben elkészüljön a koszorú. Van, aki a szénát és a gyertyákat rendeli, más a szalagokkal és díszekkel szorgoskodik és van, aki a vendéglátás kellékeit szerzi be.
Az elmúlt években sokféle arcát mutatta meg a városi koszorú az itt élő vagy éppen ide látogató embereknek. Reméljük, hogy a tizedik koszorú is elnyeri majd mindenki tetszését, hiszen ez a mi ajándékunk Önöknek/Nektek, mi ezzel tesszük szebbé az ünnepet és szorosabbá a köteléket városunk lakói között. Szeretettel “nyújtjuk át” ezt az ajándékot az idei advent alkalmából is, hogy az általunk készített bögréből forró teát, vagy a Rotary Club Orosháza tagjai által kínált forralt bort kortyolgatva ünnepivé varázsolja az adventi estéket. Töltsék velünk az adventet Orosháza főterén!

Friss adventi információkról a www.oroshaziadvent.hu oldalon olvashat.

Adventi gyertyagyújtás programjai

Helyszín: a Polgármesteri Hivatal előtt, a városi adventi koszorúnál

2017. december 3. 16 óra
Köszöntő: Szalkay Róbert református lelkész
A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak műsora
17.00 óra – az Over 3 zenekar koncertje

2017. december 10. 16 óra
Köszöntő: Szigethy Szilárd evangélikus iskolalelkész
A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak műsora
17.00 óra – a Kon-Tiki zenekar koncertje (PMK Bubik terem)

2017. december 17. 16 óra
Köszöntő: Halustyik Éva az Orosházi Kistérségi Egyesített Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat intézményvezetője
Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulóinak műsora
16.45 – Janicsák Veca műsora

2017. december 23. 16 óra
Köszöntő: Iványi László tiszteletbeli kanonok, a Jézus Szíve Plébánia esperes plébánosa
Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulóinak műsora

XV. GYIÖK Jótékonysági Mikulásfutás

Gyülekező: a Főtéren
Időpont: 2017. december 1. (péntek) 17 óra
Nevezési díj: 1 db mikuláscsomag

Az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat 2017. december 1-jén immáron XV. alkalommal szervezi meg a hagyományosnak számító Mikulásfutás elnevezésű rendezvényét, amely az idén is a helyi rászoruló és beteg gyerekek megsegítését szolgálja.

A csomagokat november 21-től várják a szervezők az Orosházi Diáktanyán (5900 Orosháza, Ond u. 18.). A futás végén teával és szaloncukorral várják vissza a résztvevőket!

Kérdés, kérés esetén keressék bizalommal a GYIÖK munkatársait!
Elérhetőségünk: +36 (70) 337-5034, +36 68 416-258

Orosházi Advent képek

Adventi kiadványunk