Iszapkezelés

Új gyógyászati szolgáltatás Gyopárosfürdőn

Ismét bővült a Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdő szolgáltatásainak köre: OEP által támogatott iszapkezelés Gyopárosfürdőn!

2013 Július 01-től a fürdő gyógyászati részlegén bevezetésre került az iszapkezelés. A hő hatására alapozva a gyógyiszap gyógyító erőt fejt ki: csökkennek a gyulladások, az izmok ellazulnak és felgyorsul az anyagcsere. A kezelés enyhíti az ízületi duzzanatokat, az izomfeszülést és javítja a porcok, kötőszövetek és a porckorongok tápanyagellátását. Ezen kívül erősíti a szervezet gyulladáscsökkentő és immunfolyamatait.

Mindezen hatások tükrében az iszapkezelés terápiaként alkalmazható:

  • a krónikus reuma
  • mozgásszervi megbetegedések esetén
  • krónikus izületi gyulladásos folyamatok esetén
  • emésztési zavarok fennállásakor
  • a vizeletelvezető szervek krónikus gyulladásai esetén
  • nőgyógyászati betegségeknél

A kezelés folyamán a szakorvosi javaslat alapján meghatározott fájdalmas izületek, testrészek kerülnek iszapkezelés alá. A felhasznált iszapkompresszek a kezelés alatt lévő testrészeknek megfelelően, 3 különböző méretben kerülnek alkalmazásra.
A kezelések ideje 20 perc, mely után pihenés javasolt.

Az OEP által támogatott kezelések igénybevételéhez kérjen beutalót háziorvosától, majd keresse fel a Gyopárosfürdői Élmény-, Park- és Gyógyfürdő reumatológus szakorvosát. Körzeti orvosi beutaló esetén az OEP által támogatott kezelések önrészét kell téríteni. A körzeti orvosi beutalóra kérjük, legyen tüntetve a Fürdő gyógyászati szakrendelésének kódja: 040321402!

Reumatológus szakorvos rendelés Gyopároson, a Fürdő Gyógyászati Központjában található. Előzetes időpont egyeztetés a 06 68 512 230 telefonszámon lehetséges. Az állapotfelmérés és az előző leletek alapján meghatározásra kerül a szükséges kezelések jellege és száma. A szakorvos által kiállított vénnyel a beteg a Gyógyfürdő pénztáránál tudja egyeztetni a kezelési időpontokat.

Gyógyuljon és pihenjen Gyopárosfürdőn!